• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladim ženama širom sveta dosta je ideala lepote koje nameću sestre Kardašijan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nerealni standardi lepote koji se nameću na drušvenim mrežama utiču na naše samopoštovanje i osećaj sopstvene vrednosti

  • 8
Kim Kardashian, Kim Kardašijan Foto: Profimedia/JACK/BACKGRID/Backgrid USA

Praćenje poznatih rijaliti sestara na "Instagramu" ima negativan uticaj po samopuzdanje današnjih mladih žena.

Nedavna studija koju je sproveo Univerzitet Jork u Torontu otkrila je da gledanje slika žena koje imaju nerealnu građu - ravan stomak, zategnute butine, neverovatno tanak struk i veliku zadnjicu, izaziva više nezadovoljstva telom mladih žena nego gledanje slika mršavih žena, prenosi "Yahoo".

Ovome su najviše doprinele sestre Kardašijan, ponajviše Kim Kardašijan i Kajli Džener koje imaju najveću armiju pratilaca na društvenim mrežama. Poznato je da cela porodica menja svoje slike u programima za ulepšavanje, a postoje tvrdnje i da su takav oblik tela postigle operacijama.

Dodatnim ulepšavanjem fotografija samo se pogoršava nesigurnost mladih devojaka, istakli su istraživači iz studije. Mršav ideal postaje još tanji i manje dostupan za prosečnu devojku i ženu.

Vendi Oliver Piat, psihijatar, specijalizovana da leči poremećaje u ishrani kaže da psihološka apsorpcija fotografija ovih žena ulazi u naše umove kao standard po kome treba da se merimo i tako kontaminira našu percepciju.

Kajli Džener Foto: Instagram/kyliejenner

- To utiče na naše samopoštovanje i osećaj sopstvene vrednosti– objasnila je ona.

Ipak, nisu samo Kardašijanke te koje žele da postignu nedostižno, takve žene su svuda po društvenim mrežama. Na neki način Kardašijanke su visoko postavile standarde, do te mere da mladi muškarci žele da njihova partnerka ima savršenu figuru, besprekorno lice i kožu.

Možda najekstremniji primer nerealne transformacije bila je Kajli Džener, najmlađa sestra iz rijaliti porodice. Ona je promenila lični opis kroz nekoliko godina, pa je od "ružnog pačeta" postala žena sa najlepšim licem i najpoželjnijim usnama.

Ovo opet šalje pogrešnu poruku mladim ženama i popularizuje plastiče operacije, filere i botoks, te ohrabruje mlade žene da se podvrgavaju operacijama jer su nezadvoljne svojim prirodnim izgledom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • JACA 🍀

    3. avgust 2022. | 16:18

    I, naravno, kao i ostale budalaštine, i ovo dolazi iz SAD-a. Ne bi trebalo da ostali prate njihovu plitku pamet i razne nastranosti, kao što je trend plastičnih operacija. Normalne žene znaju da je prirodna lepota najlepša i treba da se svaka za sebe potrudi, u razumnim granicama, da istakne svoju lepotu!

    Podelite komentar

  • mlade zene iz srbije

    3. avgust 2022. | 16:04

    ne zele da gledaju isfrustriranu zenturacu jk u garderoberu

    Podelite komentar

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    3. avgust 2022. | 17:06

    To ljudi sami sebi nametnu

    Podelite komentar