• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prihvatite i prigrlite svoje sede: Ove holivudske dive pokazuju kako se graciozno nose srebrne vlasi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prihvatite sebe u svim fazama života!

  • 1
Jane Fonda, Džejn Fonda

Foto: Tanjug/AP

Seda kosa je sve primećenija i zastupljenija. Ne samo da su se holivudske ikone poput Džejn Fonde, Lili Tomlin i Meril Strip poslednjih godina odlučile za srebrni izgled, već su i mlađe slavne ličnosti poput Lejdi Gage, Sijare i Vini Harlou preuzele trend, bojeći svoje pramenove u sivo.

Mnoge glumice odlučile su da se odreknu svoje prirodne boje kako bi prihvatile proces starenja, dok druge koriste sedokosi izgled kao oblik samoizražavanja i čina otelotvorenja onoga što jesu.

Seda kosa je prelepa, a samim tim i biti zadovoljan sa onim ko ste u svim fazama života. Ovo su neke od poznatih ličnosti koje su se u jednom trenutku oprostile od farbe za kosu da bi graciozno osedele.

Džejn Fonda

Iako je Džejn Fonda promenila mnoge boje kose tokom godina, zvezda "Grejs i Frenki" najpoznatija je po svom legendarnom plavom bobu. Fonda je svoju glumačku karijeru započela 1960-ih sa "Tall Story", i od tada do danas je ostala izuteno cenjena u Holivudu.

Fonda se oprostila od svojih plavih pramenova na 92. dodeli Oskara.

- Njena ciljna boja bila je srebrna ledeno plava, da bi iznenadila sve na dodeli Oskara 2020. godine - napisala je njena koloristkinja u objavi na Instagramu u kojoj je prikazan Fondin novi izgled.

Meril Strip

Meril Strip se proslavila popularnim filmom "Julia" iz 1977. godine, a sa više od 170 osvojenih nagrada, zvezda "Malih žena" jedna je od najuspešnijih glumica našeg vremena.

Tokom svoje rane karijere, Strip je imala svilenkastu, zlatno plavu kosu. Obožavaoci su se sa sedokosom Strip upoznali gledajući "Đavo nosi Pradu", a glumica je odlučila da prigrli svoje prirodne vlasi 2015.

Helen Miren

Dama Helen Miren debitovala je u "Hamletu" kad je imala samo 13 godina. Britanska glumica ostaje jedna od retkih zvezda koja je postigla status trostruke krune, što znači da je osvojila Oskara, kao i nagrade Emi i Toni u kategorijama glume. Tokom većeg dela karijere nosila je kratku plavu kosu.

Danas je Miren potpuno seda i srećna zbog toga.

- Ili umireš mlad ili postaješ stariji. To je realnost. Svi životi imaju svoje uspone i padove. Imate dva izbora. Morate to prihvatiti i dozvoliti da se to desi. To je prirodan proces. To se dešava svakoj osobi na planeti. To je samo deo ljudskog bića - objasnila je dok je govorila o sedoj kosi i o tome kako promena boje vlasi utiče na žene.

Džejmi Li Kertis

Džejmi Li Kertis debitovala je na filmu ulogom Lori Strod u "Noći veštica" (1978). Glumila je u brojnim uspešnim filmovima i televizijskim serijama poput "Freaky Friday" i "NCIS". Tokom 80-ih, Kertis se borila sa 10-godišnjom zavisnošću od opijata, koja je nastala od lekova protiv bolova nakon plastične operacije koju je imala pošto joj je kamerman rekao da ima "natečene oči".

Kertis je tražila pomoć za svoju zavisnost u ranim 40-im, kad je otkrila i novu perspektivu o svom telu. Godine 2008. glumica je rekla za "AARP The Magazine" da se oseća mnogo bolje sada nego u svojim dvadesetim:

- Zapravo mislim da postoji neverovatna količina samospoznaje koja dolazi sa starenjem... Ja sam jača, pametnija sam u svakom pogledu.

Takođe je rekla da je njena frizura tokom godina direktan odraz onoga kroz šta je prolazila:

- To je bila evolucija. Pustila sam da mi kosa sedi... Želim da budem nova verzija 70-godišnje žene. Vitalna, snažna, okretna.

Glen Klouz

Glen Klouz je dobro poznata po svojim ulogama psihotične ljubavnice po imenu Aleks u "Fatalnoj privlačnosti" (1987) i medicinske sestre iz Drugog svetskog rata po imenu Dženi u "Svetu po Garpu" (1982). Glumica nominovana za Oskara bila je zlatna plavuša većinu svog života.

Godine 2019. Glen Klouz prvi put je pokazala svoje sive pramenove na dodeli Zlatnog globusa. Od tada glumica je bez napora prihvatila potpuno sivi izgled. Godinu dana kasnije, na 77. dodeli Zlatnog globusa, uparila je prelepu, plavu baršunastu haljinu sa srebrnim bobom.

Video: Njihova ljubav je večna a uspomene nezaboravne: Baka i deka influenseri putuju svetom

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • V8

    9. avgust 2022. | 18:18

    Nećete verovati devojke vole prosede ljude,....

    Podelite komentar