• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rejčel" frizura iz 90-ih opet u modi: Devojke se same šišaju da bi ličile na Dženifer

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slojevito i stepenasto ošišana kosa polako ponovo postaje vodeći trend

  • 1
Jennifer Aniston, Dženifer Aniston Foto: Profimedia/LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy

Kultne frizure poput "big afro" koji je nosila Dajana Ros ili talasi u kosi koji su savršeno stajali Grejs Keli, nikada neće biti zaboravljene. Među frizurama koje su ostale poznate po osobi koja ih je nosila nalazi se i stepenasti bob iliti kako ga mnogi zovu "The Rachel", po ulozi koju je Dženifer Aniston tumačila u legendarnim "Prijateljima".

Priča koja stoji iza kreiranja ove frizure je, zapravo, veoma zabavna. u toku snimanja prvih nekoliko epizoda, frizeri i stilisti su uvideli da Dženifer ima gustu kosu koju je teško ukrotiti.

Rešenje za to bila je nova frizura. Međutim, ni glumica ni njen frizer nisu znali koju da izaberu, pa su idealno rešenje našli u stepenastom šišanju. Kosa je bila sve kraća, ali je nije bilo lakše stilizovati. Iz njihove igre nastala je kultna frizura koja se ponovo vraća u modu.

Jennifer Aniston, Dženifer Aniston Foto: Profimedia/LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy

Ponovnu popularnost ove frizure, stilisti objašnjavaju time što sada sve više žena želi frizuru koja je laka za održavanje i ne zahteva česte odlaske kod frizera, a ova je upravo takva.

Devojke na društvenoj mreži TikTok sve čećše objavljuju video-snimke u kojima se same šišaju kako bi dobile "The Rachel" frizuru ili bar onu koja podseća na nju.

Devojka po imenu Hilari napravila je video u kom detaljno objašnjava kako doći do "The Rachel" frizure. Iako je video detaljan, ovu frizuru nije nimalo lako napraviti zbog njene slojevitosti, te je najbolje da odete kod svog frizera.

@hillaryalvarezz Reply to @stylesofgrace Thank you💡✨😁 #haircut #hairstyle #oneminutemullet #rachel #friends #hair #curtainbang #fyp #parati #xybzca #tutorial ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Da li se vama dopada činjenica da se ova frizura vratila i ponovo postala trend? Podelite s nama u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Kom

    16. avgust 2022. | 14:15

    Uh... bila je najlepša tad...

    Podelite komentar