• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Frizura u stilu Deneris Targerijan: Vodič za holandske pletenice korak po korak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo su popularne!

  • 0
Emilia Clarke Emilija Klark  Game of Thrones, Igre prestola, GOT

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Denerisine pletenice su više od frizure. U kulturi Dotrakija one simbolizuju moć, snagu i pobedu. Kada su Dotraki poraženi u borbi, odsekli su im pletenice kako bi ceo svet mogao da vidi njihovu sramotu, što je Deneris naučila i prihvatila od svog muža Kala Droga.

U susret izlasku nove serije "Kuća zmaja" svi se prisećaju radnje, likova, članova porodice i njihovih intriga, ali i dalje popularno pretraživanje jeste frizura koju je Daneris nosila tokom svih sezona "Igre prestola". Mi vam donosimo uputstva za što jednostavnije pravljenje.

Korak po korak

Nakon što osušite kosu napravite razdeljak i poprskajte lak za kosu. Zatim odvojite gornju četvrtinu kose i vežite taj deo gumicom. Nanesite gel kako bi se što bolje držala.

Zatim protrljajte svaki deo kose kroz dlanove.

Od već izdvojenog gornjeg dela kose izdvojite tri pramena - koristićete ih da napravite svoju francusku pletenicu.

Napravite francusku pletenicu iznutra ka napolje - ili holandsku pletenicu - tako što ćete svaki deo kose preći ispod središnjeg dela kose, umesto preko kao što biste uradili tradicionalno. Ovo čini da pletenica izgleda kao da je na vrhu glave, a ne da je "ugrađena" u kosu.

Nastavite da pletete holandsku pletenicu dok ne dođete do potiljka. Zatim formirajte kratku tradicionalnu pletenicu na kraju kose kako biste sve držali na mestu.

Ponovite gorenavedene korake da napravite holandsku pletenicu na drugoj strani glave. Kada završite, trebalo bi da imate odgovarajući par pletenica.

Kada su vaše dve holandske pletenice gotove, povežite ih prozirnom gumicom.

Kada je gornji deo pletenica završen, možete početi na drugom nivou tako što ćete uhvatiti horizontalni deo kose koji počinje kod ušiju.

Ponovite holandsku tehniku pletenice tako da pletete ispod umesto preko.

Ponovite ovu pletenicu iznutra napolje i na drugoj strani glave, formirajte tradicionalnu pletenicu na kraju i pričvrstite je gumicom koju možete sakriti obmotavanjem pramena kose oko nje.

Kada se drugi sloj holandskih pletenica sastane u sredini na zadnjem delu glave, skupite gornji deo i obe donje pletenice zajedno. Pričvrstite celu frizuru gumicom.

Da biste sakrili ovu drugu gumicu, uzmite još jedan mali deo kose ispod repa, pošpricajte ga lakom za kosu, umotajte ga oko baze i ponovo ga isperite peglom za uvijanje.

Na kraju, nežno povucite svaku od pletenica da malo olabavite kosu i stvorite šire pletenice. Ovo daje frizuri moderniji izgled.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota