• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 načina da iskoristite so iz kuhinje u svrhu lepote, a ne uključuje kuvanje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

So je vekovima bila retka roba korišćena za sve - od valute do čuvanja hrane. Danas je jeftina a i dalje može da se koristiti bukvalno svugde i za svašta

  • 0
So, lepota, maska

Foto: Shutterstock

So je daleko najpopularniji začin u ishrani jer u suštini poboljšava sve njene prirodne ukuse. NaCI (hemijska oznaka za so) vekovima je bila retka roba i korišćena je za sve - od valute za plaćanje do čuvara hrane. Danas je ona jeftini začin, a može da se koristiti bukvalno svugde i za svašta što ne uključuje kuvanje.

Za vas smo izdvojili par korisnik saveta kako da iskoristite stari dobri NaCI u svrhu zdravlja i lepote.

1. Napravite piling kože

So je savršen i divan piling za negu kože tela i lica. Nakon što se istuširate i dok vam je koža još vlažna, pospite so na ruke i nežno je utrljajte u kožu. Ona će ukloniti mrtvu kožu i podstaći cirkulaciju. Najbolja je morska so.

2. Umirite svrab kože

Potapanje u kadu sa slanom vodom može odlično da ublaži svrab kože. Samo dodajte jednu šolju kuhinjske ili morske soli u vodu za kupanje da biste omekšali svoju kožu i uživajte.

3. Očistite i tonirajte

Toneri za lice sa morskom soli su u modi, a vi možete da napravite svoj u kući. Potrebna vam je jedna kašičica soli i jedna kašičica maslinovog ulja u maloj posudi. Umasirajte smesu na lice i vrat, ali pazite da izbegnete kontakt sa očima. Zatim operite lice uobičajenim sapunom.

4. Izbelite zube

Ne plaćajte skupe izbeljivače za zube - napravite ga sami od morske soli. So je prirodni abraziv, tako da je nežna u uklanjanju mrlja na zubima. Jednom nedeljno umočite četkicu u so i iščetkajte zube sa njom. Toliko je jednostavno, a rezultati su fenomenalni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota