• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uradi sama" piling za laktove i kolena: Prirodni sastojci za baršunastu kožu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedostatak hidratacije dovodi do tamnjenja laktova i kolena

  • 0
Med i ovsene Foto: Shutterstock

Koža kolenima i laktovima često se zanemaruje kada je u pitanju nega. Naime, koža na ovim zglobovima često je suva i, kako godine odmiču, tako može da bude sklona tamnjenju. Postoji mnogo razloga koji dovode do promene boje, a nedostatak hidratacije jedan od najčešćih uzroka.

Drugi uključuju nedostatak zaštite od sunca ili slučajne ogrebotine i stare modrice koje nisu izbledele kako treba. Tamni laktovi i kolena takođe mogu da budu posledica starenja, a mogu i da se naboraju. To je normalno i većina žena može lako da uoči primetnu promenu boje na bilo kojoj od ovih oblasti.

Pokušajte da pomognete svojoj koži na ovim područjima da se oporavi i vratite joj prvobitnu boju. Jednostavan domaći piling može da bude pomoći.

Limunov sok važi kao prirodno sredstvo za izbeljivanje kože, pa će pravljenje pilinga pomoću ovog sastojka pomoći da se posvetli i uravnoteži pH nivo kože. Med je prirodni humektant u ovom pilingu koji će hidratizovati i dodati sjaj, čime će smanjiti znakove starenja. Ovsena kaša se koristi kao grubo, ali hranljivo sredstvo za piling.

Sastojci:

  • 1 limun
  • 1 kašika ovsenih pahuljica
  • 1 kašika meda
  • prstohvat soli

Iscedite sok od jednog limuna u činiju. Dodajte jednu kašiku meda u posudu i pomešajte oba sastojka. Zatim dodajte jednu kašiku ovsenih pahuljica  i prstohvat soli.

Nanesite piling na kolena i laktove kružnim pokretima i trljajte deset minuta. Isperite toplom vodom i osušite. Odmah navlažite ove delove kože gelom od aloe vere ili ši puterom. Ponovite ovaj proces tri puta nedeljno da biste postigli dobre rezultate.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota