• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da brzo i sigurno pokrijete crvenilo na licu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre nanošenja bilo kog proizvoda, vašno je da otkrijete uzroke crvenila na licu kako biste primenili proizvod i tehniku koje će vam biti od pomoći

  • 0
Žena, šminkanje, šminka

Foto:Shutterstock

Bilo da se radi o rozacei, flekama ili "rumenom" tenu, svi smo u jednom ili drugom trenutku pokušali da prikrijemo ove flekice iil tragove crvenila. Ako ste se mučili da pronađete pravu meru između količine šminke koju nanosite kako bi postigli glatku, dugotrajnu ujednačenost i one količine koja se pretvara u puko nagomilavanja slojeva bez pravog efekta, pogledajte par saveta na ovu temu.

Prvo i najvažnije, počnite sa bazom ili osnovom. Ukoliko pre osnove (podloge) nanestete korektor, imaćete osećaj kao da ste prefarbani. Ali ako prvo nanesete bazu, koristeći je samo da izjednačite ton kože, a potom nanesite korektor na područja gde planirate da prekrijete crvenilo, dobićete mnogo prirodniji izgled i nećete morati da kupujete korektor na svaka tri dana.

Kako piše portal SpaceNK Apothecary, pre nego što posegnete za nanošenjem podloge, važno je da utvrdite osnovni uzrok crvenila.  - Na taj način možete da promenite proizvode koje koristite i da prilagodite svoju tehniku šminkanja. Kako objašnjava šminker i stilisa Arif Kan, možda biste morali, na primer, proizvode da nanosite četkom ili sunđerom, a ne prstima kao što ste do tada činili. Sledi Arifov vodič za prilagođavanje pristupa u šminkanju…

Nega lica, starenje, bore, koža

Foto:Shutterstock

Fleke ili ispucala koža

Povišena proizvodnje ulja je ključni uzrok mrlja, a formule bez ulja će postati vaš najbolji prijatelj. Ako imate kombinovani problem i suve fleke na drugim mestima, koristite formulu bez ulja samo na onim mestima gde se crvene mrlje pojavljuju. Koristite korektor sa žutim tonovima kako bi neutralisali crvenilo.

Rozacea

Počnite da nanosite laganu, umirujuću formulu, poput krema za oporavak od crvenila, pa tek onda nanesite šminku. Ako pokrivate crvenilo od rozacee, morate da znate da ponekad rozacea može da učini da koža bude topla na dodir i zato nanosite svu šminku četkicama, da toplota od ruku ne doprinese još većoj toploti kože.

- Uvek volim da nanesem korektor u tankim slojevima kako bi koža mogla bolje da diše. Kada birate pudere ili korektor, bolje je da izaberete hidratantnu formulu koja će vam pomoći da umirite kožu i da joj bude prijatno - objašnjava Arif.

Crvenilo ili rumenilo kože

Ako imate crvenilo, ali nemate ništa od prethodno navedenog, možete koristiti bilo koju vrstu pudera ili korektora, ali Arif ipak preporučuje da se odlučite za podlogu ili korektor koji sadrži neke žute tonove. Žuti korektori posebno funkcionišu ukoliko ih koristite uz svetliju bazu kao što je tonirana hidratantna krema. Odabir žutih tonova će ujednačiti kožu bez potrebe da se nanosi sloj za slojem, a te kreme su lagane, lepo se nanose i dolaze u širokom spektru nijansi kako bi se prilagodili svim tonovima kože.

Šminkanje, šminka, puder, bjuti blender

Foto: Shutterstock

Crvenilo oko očiju

Onaj ko ima problem sa crvenim tonovima oko očiju, zbog kojih izgledaju umorno, odabir prajmera za senčenje će osigurati da imaju pravi nivo pokrivenosti. Prajmer je odličan za maskiranje i formiranje glatke, dugotrajne baze koja se neće zgužvati i naborati tokom dana, a najbolje od svega je to što će vaša maskara mnogo manje da se razmazuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota