• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crni luk čini čuda za vašu kosu: Masaža glave sokom od luka doprineće sjaju i volumenu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dokazano je da redovna upotreba soka i ulja od luka povećava volumen kose

  • 0
Luk

Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitale kakve sjajne rezultate upotreba sastojaka iz vaše kuhinje može učiniti za vašu kosu? Kada pomenemo luk, verovatno zamišljate njegovu prelepu jaku aromu koju dodaje i vašim omiljenim jelima. Međutim, crni luk koji ima visok sadržaj sumpora, pomaže u sprečavanju lomljenja i stanjivanja kose. Da bi se folikuli dlake regenerisali, sumpor je neophodan.

Hranljive materije izgubljene iz vaše kože glave mogu se zameniti pulpom luka, koja takođe može da hidrira vaše folikule kose.

Infekcije kože glave mogu se izbeći i lečiti zahvaljujući antibakterijskim i antifungalnim svojstvima. Kao rezultat toga, zdravija koža glave će smanjiti gubitak kose. Pored toga, luk se bori protiv ranog starenja kose zbog svojih prirodnih i moćnih antioksidanata.

Redovno nanošenje soka ili paste od luka nahranilo bi kosu i dalo joj prirodan sjaj. Pošto je adstringentan i efikasan protiv infekcija, sok ili pulpa luka se mogu koristiti za lečenje vaški i sprečavanje naknadnih infestacija.

Dokazano je da redovna upotreba soka i ulja od luka povećava volumen kose.

Oguliti, a zatim sitno iseći, jedan crni luk. Pomešajte ili sameljite u prah u procesoru hrane. Da ne bi ostali komadići luka u soku, provucite ovu pulpu kroz metalno sito ili finu krpu da biste iscedili sok. Potom se pulpa od rendanog luka može procediti.

Alternativa je upotreba rende za povrće. Da biste dobro natopili sok, namočite pamučnu vatu u malu količinu ovog soka. Njome nanesite sok na glavu dok ne pokrijete celo vlasište. Nakon što temeljno pokrijete region, odradite 10-minutnu nežnu masažu vlasišta vrhovima prstiju.

Tri puta nedeljno je sigurna količina za upotrebu ovog tretmana. Nakon šest do osam nedelja dosledne primene, videćete primetnu razliku kada su u pitanju sjaj i volumen.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota