• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog naslovnice Nikol Kidman mnogi su se zainteresovali za ovu frizuru: "Meduza" je aktuelni stil šišanja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frizura u dva nivoa sa nazivom "meduza" na Nikol Kidman izgleda ravno i glatko sa gornjom trećinom koja je isečena do brade, a ostatak kose joj pada sve do kukova

  • 2

Trendovi lepote uz pomoć slavnih ličnosti, ali i društvenih mreža se jako brzo prošire i brzo ih usvajamo, a da ni ne razmislimo da li će nam stajati, prijati našoj koži ili kosi.

Sa nedavnim lansiranjem naslovnice na kojoj je Nikol Kidman svi su se zainteresovali za njenu frizuru i žele da nešto slično, ili ukoliko je izvodljivo identično, ponesu i sami.

Frizura u dva nivoa sa nazivom "meduza" na Nikol Kidman izgleda ravno i glatko sa gornjom trećinom koja je isečena do brade, a ostatak kose joj pada sve do kukova.

Suština ove frizure jeste šišanje prednjih slojeva gde se frizer igra sa kontrastnim linijama i oblicima. Rez je podeljen na dva veoma različita dela. Gornji deo deluje kao rez u obliku šerpe (čuvena "šerpa" frizura) - koji se dramatično završava oko uha ili brade - sa donjom polovinom koja čini donji sloj kose, a završava se ispod ramena tako da podseća na pipke meduze.

Što se tiče stilizovanja kroja, može izgledati neverovatno zastrašujuće, ali na sreću ne mora biti tko. Počevši od početnog rezanja, uverite se da je "skrojen" tako da odgovara vašem obliku lica - razmislite koja će dužina najbolje pristajati vašem licu. Igrajući se sa dve dužine, trebalo bi da otkrijete najbolje načine da konturišete ili osvetlite svoj oblik lica. Dakle, oni sa okruglim licem mogu da se odluče za duže slojeve, dok oni sa izraženom vilicom mogu skratiti gornji sloj baš do vilice.

Bez obzira na teksturu vaše kose, "meduzu" je prilično lako održavati. Osim blagog doterivanja pomoću fena, meduza je u suštini namenjena onima koji vole samo da operu kosu i blago je prosuše. Slojevi treba da budu uočljivi, odnosno ravni ili dodajte teksturu gornjem sloju uz pomoć balzama i lakova za kosu da biste stvorili dramatičniju razliku u dužini ili suptilniju ako vam se tako više dopada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Mirjana

    4. septembar 2022. | 16:35

    Bas njih treba da pratimo 😁

    Podelite komentar

  • BASA

    4. septembar 2022. | 18:12

    Oflična frizura za širenje Korone !

    Podelite komentar