• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

9 trikova za lepotu koje je koristila Merilin Monro

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ikona lepote čiji glamur nosi večnu moć

  • 0
Merlin Monro Foto: Profimedia

Iako je prošlo 50 godina od njene smrti, Merilin Monro i dalje važi za jednu od najlepših žena svih vremena. Bila je i ostala prepoznatljiva po svojim plavm loknama, punim usnama, osmehu, ali i besprekornom izgledu koji je veoma negovala.

S obzirom na to da se mnogi pitaju koja je tajna savršenog izgleda ove holivudske dive, odlučili smo da vam otkrijemo devet trikova za lepotu koje je Merilin koristila.

1. Sakrivala se od sunca

- Ja se lično protivim jakoj preplanulosti jer volim svetli ten i kosu - rekla je jednom prilikom Merilin, uprkos činjenici da je sunčanje u to vreme bilo "u modi u Kaliforniji".

2. Volela je vrlo specifičnu nijansu plave boje kose

Ako ste se ikada zapitali koju nijansu kose je tražila kod frizera, verovatno ne biste pogodili da je u pitanju nijansa pod nazivom "bela jastučnica". Prema rečima novinarke Pamele Keogh, Merilin je izbeljivala kosu svake tri nedelje kod drugog frizera. Da bi izbegla previše pranja, umesto suvog šampona nanosila je bebi puder svaki drugi dan.

3. Trik za pune usne 

Tajna je u dobroj upotrebi ruža. Njen šminker bi primenio do pet različitih nijansi crvene boje, tamnije spolja, a svetlije iznutra - kako bi stvorio iluziju dimenzije i punoće.

4. Deset sati sna

Merlin je jednom prilikom rekla da je velika spavalica i da, kada nema obeveze, spava i po deset sati.

- Nedelja je moj jedini dan kada sam potpuno slobodna. Ponekad mi treba dva sata da se probudim jer uživam u svakom trenutku pospanosti - rekla je ona u jednom intervjuu.

5. Spavala je bez odeće

Poznato je da glumica nije nosila odeću u krevet, navodeći da joj pidžame i "jezive spavaćice" remete san. Međutim, ono što je nosila je jeste pet kapi "chanel No.5", parfema koji je toliko obožavala da ga je dodavala i u svoje ledene kupke.

Merilin Monro Foto: Profimedia/20thCentFox/Courtesy Everett Collection

6. Kupala se ledenom vodom

Dok su Vim Hof i brojni sportisti popularizovali ledeno hladne tuševe i kupke, Merilin ih je koristila daleko ranije kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta.

7. Vrhunski dermatolog

Merilin je redovno odlazila kod čuvenog mađarskog dermatologa Ernu Laszla. S obzirom na to da je patila od suve kože, Laszlo je glumici propisao rigoroznu rutinu nege kože, koja se razlikovala u zavisnosti od doba dana i prilike. Njenu večernju rutinu nege kože započinjala je čišćenjem pomoću specijalnog ulja, zatim je nanosila posebnu kremu i ispirala je, a onda je nanosila i losion. 

8. Vazelin za sjaj kože

Merilin je nanosila je slojeve vazelina ispod pudera kako bi pomogla koži da izgleda blistavo.

9. Vežbe za učvršćivanje grudi

- Ne bih mogla da podnesem trening ako bih morala da se osećam previše disciplovano zbog njega - rekla je ona o svom pristupu vežbanju.

Umesto toga, uživala je u "jednostavnoj rutini za učvršćivanje grudi" koja je uključivala podizanje dva tega od pet kilograma iznad glave 15 puta, pomerajući se iz "položaja raširene ruke orla", piše "Vogue".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota