• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prirodno ulje koje može da spreči opadanje i proređivanje kose, a nepravedno je zanemareno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neće mnogo profesionalaca preporučiti ulje ruzmarina jer se većina pre odlučuje za ulje poput kokosovog ili agranovog za negu kose

  • 0
kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj

Foto: Shutterstock

Ulje ruzmarina ima dosta prednosti za kožu ali se takođe veruje da čini čuda za rast kose.

Ovo ulje vodi poreklo sa mediteranskog regiona, svestrana je i popularna biljka koja se koristi u hrani i aromaterapiji kao i u lekovima.

Možda ulje ruzmarina nije prvo koje vam pada na pamet kada je nega kose u pitanju, ali studije sve više otkrivaju dugu listu prednosti koje ono može da ima za vašu kosu.

Korišćenje ulja ruzmarina na kosi postalo je trend na Instagramu i Tik Toku gde mnogi tvrde da je to proizvod koji može da spreči gubitak kose i stimuliše njen rast.

Stručnjak za negu kose Nikol Peti je za "Express" objasnila zašto je ulje ruzmarina dobro za kosu.

- Zbog svojih antioksidativnih, antiinflamantornih i antibakterijskih svojstava, ruzmarin je odličan prirodni sastojak za rast i prečišćavanje vaše kose.

ulje ruzmarina

Foto: Shutterstock

- Ursolina kiselina iz ruzmarina deluje tako što jača cirkulaciju u koži glave kako bi omogućila više kiseonika i hranljivih materija u folikulima kose - objašnjava Nikol.

- Ulje ruzmarina može da pomogne u sprečavanju gubitka kose kao i njenom stanjivanju - potvrdio je i Saul Meskin, takođe stručnjak za kosu.

Ruzmarinovo, kao i svako drugo eterično ulje nije dobro ukoliko se koristi u velikim dozama, te je zato savet da ga uvek razblažite s vodom ili koristite kako u formi čaja. Ukoliko želite da ga utrljavate u teme samo je potrebno da ih pomešate sa nekim od baznih ulja kao što su maslinovo, arganovo, ricinusovo, jojobino, bademovo ulje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota