• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je tim frizera i šminkera Anu de Armas transfromisao u Merilin Monro

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oči, usne, porcelanska koža i mladež su četiri najistaknutija aspekta Monroinog izgleda

  • 0
Ana de Armas Marilyn Monroe blonde

Foto: Profimedia/Ferrari/ Netflix

Kao i kod svake serije ili filma zasnovanog na nečijem stvarnom životu, timovi šminkera i frizera koji su radili na "Plavuši" bili su pod velikim pritiskom da uspešno pretvore glumicu Anu de Armas u Merilin Monro.

Uvijeni plavi bob, crveni ruž, mladež na njenoj bradi - svi ovi detalji su apsolutno neophodni kada se ponovo stvara Monroin lik. A sudeći po izgledu de Armas u filmu, jasno je da su uspeli.

Ana de Armas je nosila pet perika da bi igrala Merilin Monro

- Radili smo sa perikama da pokušamo da rekreiramo njene frizure - kaže rukovodilac tima za frizuru Džejmi Li Mekintoš za Pop Sugar.

Jedan od najvažnijih detalja na koji je morala da se obrati pažnja bila je Monroin razdeljak. Njene male bebi dlačice, oblik kose, "udovičin vrh", pa onda i njena tekstura, gustina kose, oblici, stilovi i siluete - sve tu stvari koje su morale da izgledaju identično.

De Armas je nosila ukupno pet perika za "Plavušu", koje je kreirao Rob Pikens. Tri su bile klasične Monroine frizure - dve u kremasto plavoj i jedna super platinasto plavoj boji. Zatim su postojale i dve perike nalik frizurama koje je slavna glumica nosila dok je još uvek bila poznata samo kao Norma Džin - "jedna smeđa koju vidimo na delić sekunde", kaže Mekintoš, i jedna zlatnoplava.

Kako su lažne trepavice dale Ani de Armas oblik očiju Merilin Monro

Oči, usne, porcelanska koža i mladež su četiri najistaknutija aspekta Monroinog izgleda. Da bi transformisali Anu de Armas u lik poznate glumice, šminkeri su koristili osnovne proizvode za šminkanje i staroškolske tehnike oblikovanja i senčenja. Da bi dobila Monroine sanjive oči, Ani su stavili lažne trepavice u ravnijoj liniji od njenog prirodnog oblika očiju, što daje iluziju dužeg oka.

Kolekcija crvenih ruževa koji se koriste na setu

Tina Kervin, glavna u bjuti timu je iscrtala Anina usta kako bi ih učinila malo zaobljenijim i punijim, baš kao što je imala Merilin. Koristila je razne ruževe i olovke da bi dobila blistavu trešnja-crvenu boju usana. Pošto film ima i crno-bele sekvence, Kervin je moraka često da menja boju usana da bi izgled ostao dosledan.

Porcelanski ten

Monro je takođe bila poznata po svojoj porcelanskoj, rosnoj koži. "Stavljala je vazelin na lice kako bi stvorila sjaj koji je bio veoma reflektujući i sjajan", kaže Kervin. Međutim, stavljanje bilo kojeg oblika vazelina na de Armasinu kožu satima pre snimanja nije bila održiva opcija. Posle nekih pokušaja i grešaka, pronašli su puder koji je bio veoma reflektujuć i tačno je de Armasinom tenu dao neophodnu boju i sjaj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota