• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proteinska maska je novi jesenji hit: 3 sastojka iz kuhinje za bujniju kosu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko mučite muku sa tankim vlasima koje pucaju i zbog kojih kosa nema volumen, isprobajte domaću masku od svima pristupačnih sastojaka

  • 0
kosa sušenje kose peškir Foto: Shutterstock

Gusta, raskošna kosa koja sija i odiše lepotom san je svake žene. Ali, dok je neke priroda nagradila bujnim vlasima, dotle druge muku muče sa tankom kosom koja lako puca i nema volumen.

Pored redovne masaže vlasišta koju bi trebalo obavljati prilikom svakog pranja kose kako biste podstakli cirkulaciju, frizeri preporučuju i upotrebu maski za kosu koje mogu da potpomognu jačanje dlake i rast novih vlasi.

Jedna od maski koja je ove jeseni posebno popularna je takozvana proteinska maska. Možete je napraviti od sastojaka koje svaka od nas ima u kuhinji - jogurta, žumanca i kakao-praha.

Sastojci:

  • 100 ml jogurta
  • 1 žumance
  • 2 kafene kašike kakao.praha

Priprema:

Umutite žumance viljuškom, dodajte mu kakao-prah i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu nanesite najpre na koren kose i ostavite da odstoji 15 minuta.

Potom nanesite ostatak maske na celu kosu, obmotajte kosu folijom i držite tako sat vremena. Isperite kosu mlakom vodom, operite je šamponom bez sulfata i stavite regenerator.

Žumance sadrži proteine i masne kiseline koje kosi daju sjaj, kakao je pun selena i cinka koji su zaduženi za održavanje zdravlja kože glave i kose, a jogurt stimuliše rast kose, sprečava zatvaranje folikula i zahvaljujući probiotskim bakterijama pozitivno utiče na gustinu vlasi.

Masku bi trebalo stavljati dva do tri puta nedeljno, najmanje dva meseca u kontinuitetu kako biste videli prve rezultate.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota