• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Napustila sam studije, jer sam previše lepa": Influenserka zarađuje 4 miliona i ne izlazi iz kuće

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Svako ko želi da postane uticajni influenser mora to da radi iz ljubavi, a ne zato što želi lak život - decidna je ova devojka

  • 2
Raquel Llorente Foto: Instagram/reitxmakeup

Rakel Ljorente (23) planirala je da postane inženjer i upisala je fakultet, ali je u jednom trenutku odustala od studiranja jer je, kako kaže, procenila da je “previše lepa da bi se bavila dosadnim poslom”, piše "The Sun".

Sada provodi osam sati dnevno šminkajući se umesto da uči i kao influenserka zarađuje više od četiri miliona dinara godišnje.

Rakel otkriva da je oduvek bila zainteresovana za šminku, ali da je živela pod pritiskom da pronađe “posao od devet do pet”. Zbog toga je odlučila da upiše studije i postane inženjer, ali je ubrzo zažalila zbog tog izbora.

- Nikada nisam želela da budem na fakultetu - priznala je Rakel.

- Trošila sam sve svoje studentske kredite na različite palete sa kozmetikom i provodila sate i sate u šminkanju. Sećam se, trebalo je da završim esej za fakultet, a kad sam pogledala na sat, shvatila sam da mi je vreme proletelo. Esej je izgledao neuredno, ali sam zato ja izgledala sjajno!

Kasnije se odvažila da dokumentuje svoje šminkersko umeće na "Instagramu" i prikupila je 100.000 pratilaca za manje od godinu dana. Ujedno, imala je više od 2,5 miliona lajkova na svom "TikTok" nalogu.

Prisećajući se početaka na društvenim mrežama, Rakel je otkrila da je imala samo devet pratilaca, ali da nije obraćala pažnju na to:

- Samo sam se zabavljala i radila ono što inače volim da radim. Ali, toliko dobro sam se osećala kad se našminkam i toliko sam samoj sebi bila lepa da sam to poželela da podelim sa drugima.

Pre samo godinu dana Rakel je odvajala veliki deo svog budžeta na dekorativnu kozmetiku popularnih brendova. Danas menadžeri tih brendova žele da sarađuju sa njom.

- Inženjeri su važni, ali ja ne želim da gradim karijeru u poslu koji bih mrzela - iskrena je Rakel.

Odlučila je da napusti studije i sada je fokusirana na karijeru influenserke. Radi osam sati dnevno i zarađuje oko 30.000 funti godišnje. Pored toga, Rakel besplatno dobija kozmetičke proizvode vredne hiljade funti.

Ona je podelila savet svima koji žele da izgrade karijeru na društvenim mrežama:

- Mnogo vremena provodim odgovarajući na mejlove, snimajući i montirajući. Gledano sa strane, ovo možda izgleda kao lagan posao, ali kada se fokusirate na izgradnju karijere na društvenim mrežama, radite na tome ‘od devet do pet’. Radim jednako naporno kao što bih radila i da sam diplomirala i zaposlila se kao inženjer. Svako ko želi da postane uticajni influenser mora to da radi iz ljubavi, a ne zato što želi lak život.

Video: Prava ljubav godine ne broji? Ona je u vezi sa decenijama starijim muškarcem i zove ga tatica

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Opaa

    2. novembar 2022. | 15:21

    Kone ti oštećenje imaš, juuuu...

    Podelite komentar

  • Petar P.

    2. novembar 2022. | 20:03

    Stvarno je lepa.

    Podelite komentar