• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Probala sam "equilibrium 10" tretman za vraćanje pH balansa: Evo kako je izgledala moja koža

Vreme čitanja: oko 5 min.

Za trajne rezultate najbolje je odraditi seriju tretmana kako bi se poboljšala elastičnost, vratila mladolikost, ali i kako biste mogle sebi da date oduška i oslonite se samo na prirodni sjaj, bez šminke, gde god da krenete

  • 0

Sa prolaskom leta, a dolaskom zime moramo posvetiti više računa nezi kože koja je tokom prethodnih meseci bila izložena suncu. Zabluda je da koži tokom leta ne treba puno hidratacije, budući da je napolju jako toplo, te se lice i telo stalno znoje. Usled nepravilnog negovanja posledice nastaju nešto kasnije. Ono što je u tom trenutku neophodno koži jeste da ona povrati svoj prirodni pH balans, kako bi imala svoju zdravu boju, ali i glatku teksturu.

Zato je sada idealno vreme za tretman pod nazivom "equilibrium 10", koji je namenjem svakom tipu kože, a tu ne mislimo samo na suvu, masnu i mešovitu kožu, već i na zrelu i mladu.

Ovaj tretman sam isprobala u salonu "Golden Beauty Shop", gde osim kupovine šminke, usluga šminkanja i friziranja, nude i sve tretmane namenjene bazičnoj i dubinskoj nezi lica.

Stanje mog lica nije idealno, kao što se na snimku može videti, i potrebno mu je čišćenje zbog raznih upalnih procesa. Pošto još uvek nije bilo vreme za to, kako me je posavetovala kozmetičarka, htela sam da pronađem nešto što nije nimalo invazivno i ne uključuje korišćenje kiselina i drugih "teških" sastojaka. O "equilibriumu" sam se informisala onlajn, a potom sam otišla na mesto gde je ovaj tretman jako tražen, zbog stručnosti kozmetičara koji ga izvode, ali i zbog ugođaja i prijatne atmosfere u kojoj se on i obavlja.

Ako brinete da li ovaj tretman bilo kako može da poremeti stanje vaše kože ukoliko imate upalne procese, ne brinite, namenjen je zaista svakome, jer je njegova namena vraćanje pH balansa u normalu, a koji može biti narušen zbog nepravilnog i neredovnog čišćenja, ali i agresivnog i preteranog čišćenja neodgovarajućim proizvodima. Sve to dovodi do toga da koža bude isušena, da gubi svoju baršunatost i sjaj. Naravno, životna sredina, navike, ali i stres i umor takođe utiču na to da naša koža lica izgleda izmučeno.

Dakle, koliko god godina da imate i kakav god vam je tip kože, "equilibrium" je potpuno bezbedan tretman, bez rizika od nepoželjnih reakcija (poput otoka i crvenila) koji će vam povratiti elastičnost kože samo uz pomoć korišćenja preparata "eberlin" linije i blagim masažnim pokretima kojima se oni nanose. Dakle, akcenat je na prirodnim preparatima koji su sasvim dovoljni za ciljani rezultat.

Za one dame koje se brinu da li mogu nakon posla doći na tretman sa šminkom, odgovor je - da, svakako! Ne morate da dolazite bez trunke šminke da biste bile primljene na tretman. Nakon skidanja šminke i temeljnog čišćenja lica penom, prelazi se na prvi proizvod i prvi korak. Nanosi se fluid koji blago hidrira kožu, a nakon toga sledi masaža dobrodošlice.

I dok uživate u prijatnim pokretima koji čine da vaša koža lepo upije svaki sastojak koji je neophodan za dubinsku hidrataciju i negu, istovremeno osećate mirise sastavnih komponenata ovih prirodnih proizvoda. Mirisi ispunjavaju prostoriju, što me uverava da su oni zaista prirodni, ali uvek treba proveriti sa kozmetičarem postoji li u njima nešto što bi možda vama smetalo ili izazvalo alergiju.

Jako važna stvar koju korisnici usluga, ali prvenstveno kozmetičari neretko zaboravljaju jeste preskakanje nege vrata i deholtea. Potrebno je da sa istom pažnjom pristupamo i nezi tog područja u borbi protiv prevremenog starenja. Dakle, masaža dobrodošlice koju sam dobila je masaža lica, vrata i dekoltea. Interesantna stvar je da se svi ovi naneseni proizvodi ne ispiraju, već se samo blago pokupi višak proizvoda, a potom se nanosi sledeći. Cilj je da koža to sve što bolje i što više upije. Nakon opuštajuće masaže pogledala sam u ogledalo i videla da mi se crvenilo znatno smanjilo, iako sam bila skeptična i mislila da bi možda moglo da se desi suprotno. Prelazimo na blago čišćenje losionom kako bismos se pripremili za sledeći jako važan korak - enzimski piling. Kada njega nanesete on treba da stoji desetak minuta, što je meni bilo idealno za uživanje u potpunom miru i tišini. Mada sam bila u iskušenju da gledam nešto na telefonu.

Deset minuta je prošlo i sledi eksfolijacija, dakle opet nema pranja, sve se "ljušti" rukama. Prelazimo na sledeću fazu, serum u kombinaciji sa kremom za čije nanošenje je kozmetičarka upotrebila mezoaparat. Cilj je ponovo da koža neophodne sastojke upije, jer on ulazi u dublje slojeve kože, a da se istovremeno podstiče rad kolagena i elastina. Blagim pokretima aparata se prelazi preko lica, a za one skeptične, on nema nikave iglice koje vas bodu ili ogromne kuglice koje vas uporno pritiskaju - tako da ne morate da brinete da ćete izaći odatle crveni, otečeni ili upaljeni.

Deo kome sam se najviše radovala je maska za umirenje kože, ali ne zato što sam jedva čekala da je isprobam, već zato što sam mogla da se uspravim i da popijem kafu (što malopre zbog zatezanja kože tokom pilinga nisam baš mogla).

Nakon blagog skidanja viška, za nastavak dana preporučeno je stavljanje kreme i to je sve što od trenutka kada se završi tretman smete da nanosite. Cilj je da više ne dirate lice i da ga ne "zatrpavate" šminkom i drugim preparatima kako bi disalo i kako bi imalo još vremena da pusti sastojcima da učine svoje.

Ono što sam definitivno primetila jeste ublaženo crvenilo, ublažena vidljivost flekica, vidno izražen sjaj i mekoću na dodir. Ali zaista mekoću koju nemam ni nakon cele jutarnje rutine nege. Iako se ne osećam prijatno zbog bubuljica i mitesera, lice mi je sijalo i izgubilo to neko sivilo, tako da nisam brinula što moram da nastavim dan bez šminke i da se tako pojavljujem dalje u javnosti, nakon što sam napustila kozmetički salon.

Za trajne rezultate najbolje je odraditi seriju tretmana (četiri tretmana) kako bi se poboljšala elastičnost, vratila mladolikost, ali i kako biste mogle sebi da date oduška i oslonite se samo na prirodni sjaj, bez šminke, gde god da krenete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota