• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada su je vređali zbog izgleda, a sada ostvaruje snove: Svoje mesto je našla u modeling svetu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je kao mala sanjala o telu koje imaju druge devojčice, a sada s ponosom pokazuje svoje

  • 0
Zizipho Soldat

Foto: Instagram/zizipho_soldat

Zizipo Soldat (27) je Afrikanka koja je rođena sa fokomelijom, odnosno urođenom deformacijom u kojoj postoji odsustvo podlaktice, nadlaktice, butine ili noge, ali šaka ili stopalo su prisutni i spojeni direktno sa telom.

Zizipo nema jednu ruku i jedna noga joj je znatno kraća od druge. Ona je zbog deformiteta većinu života bila diskriminisana i neprihvaćena od vršanjaka. Uprskos deformitetu i teškom odrastanju, ova devojka je odlučila da ostvari svoje snove, a jedan od njih je posao modela.

- Kad sam bila mala, znala sam da sam drugačija od druge dece. Kada sam krenula u školu i naučila engleski, počela sam da istražujem o svom stanju. Dolazim iz veoma siromašne porodice koja nije mogla da mi obezbedi nephodne fizikalne terapije. Niko nije želeo da se druži sa mnom i sećam se da sam svako veče, kada bih legla u krevet, plakala zbog toga - kaže ova devojka.

Zizipo priznaje da je maštala o telu koje imaju druge devojčice i otkriva da je smatrala da u svetu modelinga nema mesta za ljude poput nje.

- Prijateljica me je motivisala da počnem da objavljujem slike na društvene mreže - kaže Zizipo, koja danas ima ugovor s dve modeling agencije, jednom u Africi, a drugom u Americi.

Kako kaže, na početku karijere modela bila je veoma nesigurna, ali je shvatila da fotografije na kojima pokazuje telo imaju najviše lajkova.

- To mi je dalo vetar u leđa i sada se osećam kao potpuno druga osoba i pucam od samopouzdanja - kaže ona s osmehom na licu, a prenosi "DailyStar".

Danas Zizipo radi s mnogim poznatim brendovima, a na "Instagramu" je prati više od 14.000 ljudi.

Video: Odmalena su je ismevali zbog fizičkog izgleda: Hejterima poručila da ima više hrabrosti od njih

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota