• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za Kejt Hadson lepota počinje iznutra: Meditacijom se bori protiv stresa i time postiže "čist" izgled

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada su prirodni sastojci u pitanju, ona se zaklinje u ekstra devičansko maslinovo ulje

  • 0
Kate Hudson Kejt Hadson

Foto: Tanjug/AP

Glumica Kejt Hadson je poznata po svojoj izuzetno negovanoj i sjajnoj koži. Naravno, genetika je za to jako odgovorna, ali glumica zaista vodi računa koje to proizvode i na koji način koristi.

Njeno interesovanje za takozvanu "čistu lepotu" počelo je pre 15 godina - mnogo pre nego što je ova kategorija dostigla mejnstrim uspeh kakav uočavamo danas.

- Niko mi nikada nije rekao šta je u mojim proizvodima - rekla je Hadson za "Glamour".

Tada je saznala za parabene i sve sastojke koji ne čine ništa dobro našoj koži. Potom je rešila da se više posveti proučavanju sastojaka proizvoda koje koristi za negu i šminku.

A kada su prirodni sastojci u pitanju, ona se zaklinje u ekstra devičansko maslinovo ulje.

- Ja to samo popijem - kašiku bilo koje vrsta ekstra devičanskog maslinovog ulja. Čak i kada kuvam, znam da ovo zvuči suludo, ali staviću maslinovo ulje na ruke i samo ću ga razmazati po licu, a ljudi su time zbunjeni. Trebalo bi da ga jedete, ali ja ga zapravo koristim za sve - izjavila je za "Prevention".

Ona tvrdi da maslinovo ulje njenoj koži jako prija i da primećuje neverovatne efekte. Međutim, ono što ističe kao najvažnije i najefektnije kada je lepota u pitanju jeste unutrašnji mir.

- Za mene to počinje iznutra prema van. Kada smo pod stresom - to se projektuje svuda. A ako ste pod stresom, postoje razne stvari koje možete učiniti. Ali mislim da je to mesto gde počinje režim lepote, sa zdravljem - mentalnim i fizičkim, pa zatim zabavnim stvarima - priča Kejt.

Zato ona praktikuje meditaciju koja joj pomaže da smanji količinu stresa koji bi se inače odražavao i na izgled.

- Mislim da je važno da radite neku vrstu meditacije, da odvojite nekoliko minuta za meditaciju tamo gde ste sami i svesni i možete da se povežete sa sobom i pustite da sve stresne stvari u životu prođu na nekoliko minuta - rekla je Hadson.

Takođe ostaje aktivna kako bi pomogla svom telu da se opusti.

- Kada ste pod stresom ili se dešavaju stvari koje vas možda ne motivišu, to fizički počinje da vas preuzima. Kada ste aktivni, svi ti endorfini se aktiviraju i podiže serotonin. I to donosi više energije i aktivnosti u delove mozga za zadovoljstvo - zaključuje glumica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota