• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve što ste htele da znate o biorevitalizaciji: Naš stručnjak o tretmanu koji žene u Srbiji obožavaju

Vreme čitanja: oko 3 min.

- Postupak bi trebalo sprovesti jednom mesečno tri meseca zaredom, sa još jednim ili dva tretmana održavanja postignutih rezultata - kaže za Ona.rs specijalista kozmetologije dr Nenad Stanković

  • 0
nega lica antiaging antiejdzing

Foto/Shutterstock

Lepo, blistavo lice sa manje izraženim borama san je svake žene. Ali, kako je kožu lica zahtevno negovati tokom leta zbog jakih sunčevih zraka, tako je, čini se, još veći izazov priuštiti joj sve što joj je potrebno kad dođu jesen i zima.

Naime, suv vazduh, vetar i smanjen nivo vlage utiču na to da nam koža lica postane suva, dehidrirana, iritirana i da deluje opušteno.

Pored upotrebe krema i čitavog seta preparata za negu, mnoge žene se odlučuju za odlazak na tretman biorevitalizacije posle kog lice izgleda osveženo, blistavo i mlađe.

O ovom tretmanu razgovarali smo sa specijalistom kozmetologije dr Nenadom Stankovićem.

- Biorevitalizacija poboljšava kvalitet kože, ujednačava ten i regeneriše kožu - kaže dr Stanković za Ona.rs.

- Kako bismo koži pomogli da se odupre negativnim faktorima iz spoljašnje sredine i maksimalno očuvali njen kvalitet tokom zime, potrebno joj je pružiti dodatnu negu. Biorevitalizacija je odlično rešenje za prvu pomoć.

Šta podrazumeva biorevitalizacija?

Prema rečima našeg sagovornika, reč je o injekcionoj metodi koja zahvaljujući primeni preparata sa velikom koncentracijom neukrštene hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i amino-kiselina dovodi do intenzivne hidratacije kože.

Kosa, kovrdže, talasi, nega kose, žena, lepota

Foto: Shutterstock

Ujedno, biorevitalizacija dovodi i do poboljšanja tonusa i teksture kože, smanjenja pora i ujednačavanja tena, i to već posle prvog tretmana.

- Zbog udruženog dejstva aktivnih supstanci koje stimulišu sintezu kolagena i elastina, koža dobija neophodnu vlažnost, elastičnost i jedrinu, što obezbeđuje svež i podmlađen izgled - ističe specijalista kozmetologije.

Kako izgleda tretman?

Prema rečima dr Stankovića, tretman se može izvoditi pomoću tankih iglica kojima se ubrizgava preparat u regiju koja se tretira ili pomoću kanile, tj. dugačke tupe igle kojom se sadržaj biorevitalizirajućeg koktela aplikuje iz jedne ubodne tačke u više različitih pravaca.

dr Nenad Stanković, specijalista kozmetologije

Dr Nenad Stanković Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

Ipak, ističe sagovornik našeg portala, lice nije jedina regija koju je moguće tretirati biorevitalizacijom:

- Ovu proceduru moguće je primeniti i u svrhu popravljanja kvaliteta kože na vratu, dekolteu, šakama, stomaku, unutrašnjoj strani butina i nadlaktica.

S obzirom na to da se koristi anestezija, biorevitalizacija kao tretman je vrlo komforan. Iako je popularniji među pripadnicama lepšeg pola, neretko se za njega odlučuju i muškarci koji žele da se oslobode nepravilnosti poput fleka, ožiljaka i umornog izgleda.

Nega posle tretmana

Posle intervencije, objašnjava naš sagovornik, moguća je pojava eventualnog crvenila i hematoma, ali su oni prolaznog karaktera. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je odmah.

Ipak, stručnjak će predložiti izbegavanje korišćenja saune i džakuzija, kao i odlazak na bazen ili u teretanu neposredno posle intervencije da bi se predupredile potencijalne komplikacije.

Koža, lice, nega

Shutterstock

- Kada je reč o nezi nože, preporuka je da koristite kvalitetne emolijentne kozmetičke proizvode u uobičajenoj rutini nege kako biste održali hidrolipidnu barijeru kože. Obavezna je i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom - podseća dr Stanković.

Koliko tretmana je potrebno?

Biorevitalizacija nije procedura koja ima neograničen rok trajanja. Specijalista kozmetologije za Ona.rs objašnjava da bi ovaj postupak trebalo sprovesti jednom mesečno tri meseca zaredom, sa još jednim ili dva tretmana održavanja postignutih rezultata. Efekti biorevitalizacije traju i do godinu dana.

Najbolji period za izvođenje tretmana je bar nedelju dana po završetku menstrualnog ciklusa, kada je osetljivost krvnih sudova smanjena.

Iako je u potpunosti bezbedan i daje odlične rezultate, tretman biorevitalizacije ipak nije pogodan za sve. Dr Stanković navodi da se biorevitalizacija ne izvodi kod akutne virusne infekcije, pojedinih autoimunih oboljenja vezivnog tkiva i onkoloških bolesti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota