• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Taman izrastak je sada poželjan stil u frizerskim salonima: Nekada je bio jedno veliko NE

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak postoji granica do koje se može ići

  • 0
Elizabeth Debicki

Foto: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Taman izrastak je neprijatelj svake žene koja se farba i brine o svojoj kosi.

Potrošite sate u salonu ili kod kuće kako biste prikrili svoj prirodni izrastak, da bi on počeo da se nazire posle samo dve nedelje. Tokom perioda zatvaranja zbog kovida-19, usled viška slobodnog vremena, ali i činjenice da smo non-stop bili kod kuće, mnogi su isprobavali raznorazne prirodne tretmane, sami se šišali ili prestali da se farbaju. I taman kad smo pomislile da i nije tako loše da ovo postane redovna praksa, neko se dosetio da od toga napravi trend.

Naravno, prvo nam na pamet pada Kim Kardašijan sa svojom platinastom kosom i zift crnim korenom. Odmah posle nje su i Dua Lipa, Margo Robi, Dženifer Lorens i mnoge druge javne ličnosti koje su prigrlile ovaj trend.

Poslednje pojavljivanje Elizabet Debicki, koja tumači ulogu princeze Dajane u seriji "Kruna" nateralo nas je da ponovo razmislimo o ovom trendu. Iako je koren bio i te kako vidljiv, nije puno odudarao od svetlijih vlasi - tamnija kosa je uokvirivala i definisala njeno lice, dok su suptilni pramenovi na drugim mestima lepo naglasili oblik frizure.

Koliko god ona izgledala šik bez napora, glumica nije samo pustila svoju boju da izraste. Sati rada u salonu su uloženi da njen tamni koren izgleda ovako prirodno. Iluzija je stvorena tako da frizura izgleda neuredno, ali iza nje zapravo stoji profesionalni kolorista.

- U mom salonu ova tehnika se zove "razmazivanje korena". Prvo, fini svetli se dodaju na krajeve i srednje dužine, ostavljajući prirodnu vidljivost korena. Zatim nanosimo polutrajni tonik na područje korena - ovo daje prirodno izbleđivanje i postepeno se ispira kako bi omekšalo i "razmazalo" koren tako da ne dobijete oštru liniju. Cilj je mešanje tonova i boja, tako da je ponovni rast manje izražen i mekši. I nije važno koje je nijanse vaša kosa; svetli koreni sa tamnom kosom mogu da izgledaju podjednako dobro kao tamni koren i svetla kosa - kaže profesionalni kolorista Ričard Vard za Daily Mail.

Ovo nije izgled koji možete nositi dugoročno. Lepo će izgledati samo dok vam je izrastak ograničen na pet do sedam centimetara.

Video: 3 frizure za 3 minuta: Izgledajte kao da ste izašli iz frizerskog salona

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota