• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Greške u šminkanju koje čine da izgledate starije: Stručnjak savetuje kako da ih izbegnete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko želite da "izbrišete godine", ublažite bore i izgledate svežije, primenite savete ekspertkinje za šminkanje Sare Amelije Fog

  • 0
Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Kako starimo, bore su neizbežne, ali postoji način da ih učinimo manje vidljivim - samim tim ćemo i izgledati mlađe. Jedan od najboljih saveta u tom pravcu je korišćenje šminke, o čemu za Express govori popularna šminkerka Sara Amelija Fog.

Na početku razgovora Sara ističe da je važno prihvatiti starenje:

- Bore nisu nužno nešto što bi trebalo sakriti, one su pokazatelj gracioznog starenja. Ali, razumljivo je da neke žene žele da ih prikriju; da bismo to positgli, važno je da pripremimo kožu pre nanošenja šminke.

1. korak - silikonski prajmer

Da bi bore bile manje vidljive, važno je da koža bude eksfolirana i dovoljno hidratizovana. Potom Sara preporučuje silikonski prajmer kao podlogu koja pomaže da bore budu ublažene i popunjene. Samim tim će, ističe, i šminka biti glatka.

- Preporučujem nanošenje prstima ili četkom, a ne suđerom; tako ćete postići najbolju pokrivenost. Ostavite prajmer nekoliko minuta da se stegne, pa tek onda počnite da nanosite šminku. Verovatno će vam biti potrebna i manja količina pudera, pa će vam lice izgledati kao da nemate šminku - otkriva Sara.

2. korak - uređivanje obrva

Prilikom šminkanja i ulepšavanja, žene najčešće prave grešku u regiji obrva.

- Potpuno zanemarivanje obrva može učiniti da izgledate starije, posebno ukoliko imate retke obrve. Takođe, i previše boje na obrvama može da istakne godine. Ukoliko vam se dopada definisan izgled, izbegavajte da dodajete boju na krajevima obrva, jer rizikujete da “izvučete” linije koje će učiniti da delujete starije - upozorava Sara.

Kad šminkate obrve, počnite od njihovih završetaka idući ka unutrašnjem delu - izgledaće lepršavo i prirodnije.

- Uvek izbegavajte prekomerno čupanje. Dlačice na obrvama rastu veoma sporo, otprilike 0,14 milimetara na dnevnom nivou. Ali, koliko će vremena biti potrebno da vaše obrve ponovo izrastu zavisiće od nivoa traume kom su folikuli obrva bili izloženi čupanjem. U proseku, folikulu je potrebno oko četiri nedelje da postane vidljiv i još toliko da izraste - objašnjava Sara.

obrve, čupanje  obrva

Foto: Shutterstock

Ako vam se desilo da ste preterali prilikom čupanja obrva, ona preporučuje upotrebu seruma koji će pospešiti njihov rast ili odlazak na polutrajni ombre tretman.

3. korak - rumenilo

Još jedan proizvod koji može učiniti da izgledate mlađe je rumenilo. Sara savetuje nanošenje rumenila na jagodične kosti pomoću široke četke.

- Tako nećete izgledati kao da ste upravo došli sa napornog trčanja - komentariše ekspertkinja.

4. korak - hidratacija usana

Sara podseća da je hidratacija usana od velike važnosti za mladalački izgled. Ali, pored redovne upotrebe hidrirajućeg balzama, postoji još nešto što može da pomogne da vaše usne deluju mlađe:

- Polutrajna šminka na usnama može da ih učini punijim i bolje definisanim. Može da traje dve do tri godine, uz odlaske na korekcije i redovnu negu.

Šminkanje, usne, šminka

Foto: Shutterstock

Savet plus

Sara ističe da je nanošenje previše proizvoda uobičajena greška, svejedno da li je reč o puderu, ajlajneru ili senkama:

- Kad je o šminkanju reč, zapamtite da je manje uvek više.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota