• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Farbanje kose pomoću 3 prirodna sastojka: U igru se vraća jedna zaboravljena biljka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupovanje farbe i frizer ili, pak, kreativnost i praktičnost - šta birate?

  • 0
farba za kosu foto: pixabay.com

Kada bi vaša kosa progovorila, sigurno bi vam u jednom momentu rekla da je umorna od silnih dejtova sa frizerima, večitih tretmana za negu, te i od vaših "bilo mi je dosadno" faza u kojima joj skroz promenite izgled i boju.

Priroda se sa prirodnim uvek najbolje slagala, pa je tako i u ovom slučaju. Nekada pribegnemo kupovnim farbama ili sprejevima za bojenje kose, a nismo ni svesne da neke namirnice mogu da nam pruže bolji i zdraviji izgled vlasi.

1. Kafa

Ako ste kafopija, onda je ovo idealna stvar i za vašu dušu i za vašu kosu. Mnogima verovatno nije palo na pamet da testiraju kafu kao farbu za kosu, a ona je zapravo vrlo efikasna ukoliko želite da potamnite vlasi za nijansu ili dve.

Ukoliko ste prirodna brineta kod koje su se pojavile prve sede vlasi, kafa će biti dobro rešenje za "prvu pomoć". 

Foto:Shutterstock

2. Limun

Kada vam život da limun, koristite ga za kosu. U ovom slučaju, citrusno voće je idealno prirodno rešenje za posvetljivanje kose. Za ovo ste verovatno čuli, ali ste ipak otišli na već zakazano profesionalno posvetljivanje kose.

Metoda sa limunom je vrlo jednostavna, a rezultat je veoma lep. Ovo se može uporediti sa prirodnijom i blažom varijantnom balajaža. Efekat je još bolji ukoliko sedite na blagom suncu neko vreme, dok držite limun na kosi. Jedino što se preporučuje da bi bilo vidljivije ukoliko imate jak pigment jeste da proces ponavljate dva do tri puta.

Foto:Shutterstock

3. Hena

Hena, odnosno prirodna kana ponovo je postala veoma popularna poslednjih godina, pogotovo otkako se njom rade privremene tetovaže. Ali, ruke i stopala nisu jedini delovi tela koje bi kana mogla da ulepša - tu je i kosa.

Pre tridesetak godina većina devojaka koristila je upravo kanu za farbanje kose. Jer, pored toga što je davala prelepi odsjaj, kana je služila i kao maska koja hrani kosu, čini je jačom i otpornijom na upotrebu fena i prese.

Kana je odlična ako žudite za tamnijim nijansama - počevši od prirodnije smeđe, preko lepe riđe, pa sve do crne ili tamnocrvene. Boja se zadržava čak do četiri nedelje pre nego što počne da bledi, što je svakako duže nego neke hemijski odrađene farbe.

Kanu možete lako nabaviti i pratiti uputstvo za nanošenje na kosu, a dok čekate da se boja primi, slobodno isprobajte šaranje ruku sa ovom multifunkcionalnom biljkom.

Foto:Shutterstock

Iskoristite najbolje što vam priroda nudi, poručuje "hola.com"

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota