• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedna anti-age krema za mamu, ćerku i baku - Istine i zablude

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mnoge žene su sklone da tokom celog života koriste jednu anti-age kremu

  • 0

Često je to upravo ona koju su koristile njihove mame. Neretko za istu kremu odlučuju se i ćerke.

Da li je to dobra odluka? Možda, jer na specifičnosti naše kože, između ostalog, utiče i genetika.

Ali, postoji i bolji izbor – saznajte zašto i na koji način koža stari, pratite individualne znakove starenja na svom licu, vratu i dekolteu i izaberite anti-age negu koja ciljano odgovara potrebama vaše kože.

Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

Zašto koža stari?

Starenje kože je neminovan proces na koji utiču unutrašnji i spoljašnji faktori. Među unutrašnje spada i genetika. U osnovi prirodnog procesa starenja stoji opadanje nivoa kolagena, hijaluronske kiseline i elastina. U pitanju su tri prirodne komponente kože koje su zaslužne za njen jedar izgled, elastičnost i dobru hidriranost. U spoljašnje faktore koji znatno utiču na starenje kože spadaju, između ostalog, način ishrane, pušenje, stres, zagađenje, nezaštićeno izlaganje UV zračenju…

Kako koža stari?

Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

Dok smo mladi naša koža izgleda zategnuto i jedro zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koju prirodno sadrži. Hijaluronske kiselina ima osobinu da vezuje velike količine vode. Jedan gram može da veže do 6 litara, zahvaljujući tome hidrira našu kožu i daje joj punoću.

Prvi znaci starenja vide se na koži kao fine tanke bore negde između 20-te i 30-te godine jer upravo tada u koži počinje da opada nivo hijaluronske kiseline. Do toga dolazi zato što već u dvadesetim svi procesi u telu počinju da se usporavaju, pa i sposobnost proizvodnje hijalurona. Dodatno, na smanjenje rezervi hijaluronske kiseline u koži utiče i enzim hijaluronidza koji je razlaže. Nivo hijaluronske kiseline u koži zato je s godinama sve manji, pa u 60-tim imamo samo 10% hijalurona u odnosu na adolescentski period.

Kako deluju kreme i serumi protiv starenja kože?

Prvi uslov efikasnosti kreme ili seruma za anti-age negu je da sadrži hijaluronsku kiselinu, ali ne bilo koju. Hijaluroinska kiselina je veliki molekul koji ne može da prodre dublje u kožu. Zato se efeklet preparata koji je sadrže često ispoljava u gornjim slojevima kože.

Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

Eucerin® Hyaluron-Filler linije za anti-age negu zbog toga sadrže Eucerin®patentiranu kombinacija hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca, veće molekulske mase, vezuje vodu u gornjem, površinskom sloju kože, čime se obezbeđuje trenutni efekat popunjavanja bora i hidratacije. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, 40 puta manje molekulske mase, prodiru u dublje slojeve kože hidrirajući je i popunjavajući bore iznutra.

Ova kombinacija hijluronske kiseline obezbeđuje trenutne, ali i dugotrajne rezultate u borbi protiv starenja kože.

Međutim, za efikasnu borbu protiv bora, nije dovoljno da se hijaluronska kiselina u koži samo nadoknađuje već i da se stimuliše njena proizvodnja i čuvaju postojeće rezerve.

Zato Eucerin® Hyaluron-Filler linije sadrže i bioaktivne glicin saponine, koji efikasno stimulišu produkciju hijaluronske kiseline i enoksolon, sastojak koji usporava razgradnju hijaluronske kiseline štiteći tako nivo hijalurona u koži.

Koju kremu ili serum izabrati?

Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

  • Za prve bore, ali i u kasnijim godinama ako su najizraženiji problem vaše kože bore, pravi izbor su kreme i serumi iz osnovne, takozvane srebrne Eucerin®Hyaluron-Filler linije koji obezbeđuju efikasno popunjavanje bora i dugotrajnu hidrataciju sa odličnom podnošljivošću na koži. Dnevne kreme iz ove linije sadrže trostruko efikasnu Eucerin®Hyaluron-Filler formulaciju, dok Eucerin® Hyaluron-Filler noćna krema za sve tipove dodatno sadrži i koncentrovani dekspantenol koji podržava proces regeneracije kože tokom noći.
Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

  • Uz ove kreme, za maksimalne rezultate, izaberite i Eucerin® Hyaluron-Filler Noćni Intezivni Serum, koji kombinuje moćno dejstvo AHA kiselina, autentične Eucerin® kombinacije hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca i bioaktivnog saponina. Zahvaljujući tome ovaj serum obezbeđuje vašoj koži nežan, ali efikasan piling koji ubrzava regeneraciju kože i poboljšava njenu teksturu, dok istovremeno podstiče prirodno obnavljanje rezervi hijalurona i vidljivo popunjava bore.
Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

  • Ako vaše lice gubi volumen, mladalačke konture povratite uz Eucerin® Hyaluron – Filler+Volume Lift liniju. Kreme za dnevnu negu iz ove linije sadrže i magnolol i oligopeptide, koji ciljano deluju upravo u onim slojevima kože u kojima se dešava gubitak volumena i nastanak bora. Noćna krema iz ove linije takođe sadrži dekspantenol. Nakon redovnog korišćenja krema iz ove linije lice izgleda podmlađeno sa obnovljenim mladalačkim konturama.
Eucerin

Foto: Promo/ Eucerin

  • Za novu čvrstinu i elastičnost, ujednačen ten i manje vidljive duboke bore izaberite kreme i serume iz Eucerin® Hyaluron-Filler+ Elasticity linije. Dnevne kreme iz ove linije sadrže i arktin i silimarin, koji vraćaju koži elastičnost i ublažavaju duboke bore, dok je noćna krema obogaćena arganovim uljem, koje je bogato negujućim lipidima i intezivno hrani kožu i pospešuje proces njene regeneracije tokom sna. Za još bolji kvalitet kože i maksimalnu blistavost vašeg lica, u dnevnu rutinu nege uključite Eucerin®Hyaluron-Filler+Elasticity 3D serum, koji sadrži i Eucerin® patentirani Thiamidol® . Zato, pored toga što popunjava duboke bore i poboljšava elastičnost kože, smanjuje hiperpigmentacije na koži sprečavajući njihovu ponovnu pojavu i čini ten ujednačenim.

I za kraj - imajte na umu da novija naučna istraživanja ukazuju da na brzinu i način starenja kože, ipak, presudnu ulogu imaju spoljašnji faktori – i to čak 90%. To znači da je uz promenu određenih životnih navika i adekvatan izbor krema i seruma moguće postići da vaša koža u određenim godinama izgleda bolje od kože vaše mame!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota