• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

10 najboljih saveta za lepotu: Poboljšajte svoj prirodni sjaj ovim jednostavnim preporukama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Praćenje ovih par stvari moglo bi u potpunosti da promeni način na koji se brinete o svojoj koži

  • 0
Žena, prirodna lepota Foto: Shutterstock

Ovi jednostavni saveti za lepotu izdržali su svaki test vremena i pokazali se efikasnim za sve tipove kože.

Praćenje ovih par stvari moglo bi u potpunosti da promeni način na koji se brinete o svojoj koži i izgledate prirodno.

Ako ste radoznali o čemu se radi, čitajte savete koje daje Maxicare Beauty Secret.

Balzami za usne

Ovlažite osušena usta i zaštitite područje usana od izlaganja vetru, niskim temperaturama i ultraljubičastim zracima jednostavnim nanošenjem balzama za usne svaki put kada osetite da su vam suve.

nega usana, devojka, nega, balzam za usne Foto:Shutterstock

Stavljajte proizvode za negu kože i šminku u pravom redosledu

Uvek počnite tako što ćete prvo naneti tanje proizvode sa vodenastim teksturama i ostavite najdeblje, najkremastije proizvode za kraj. Ovo pomaže koži jer teške kreme i ulja služe da se zapečate svi proizvodi koji su prethodno naneseni.

Unos tečnosti

Dermatolozi kažu da odabir pravog napitka zapravo može da promeni stanje vaše kože. Popijte oko pola litra vode svakog jutra da biste posvetlili, oksigenisali i hidrirali kožu. Pijenje čaše svežih zelenih sokova sa puno povrća svakog dana za doručak je još jedan odličan način da transformišete svoju kožu za nekoliko dana.

Uklanjanje šminke

Na kraju dugog, napornog dana, može biti super primamljivo da skočite pravo u krevet tako što ćete samo umiti lice. Ali to je savršen recept ako želite da upropastite kožu. Važno je da temeljno očistite i uklonite svaki trag šminke sa lica pre nego što odete na spavanje. Ako to ne uradite, začepićete pore i dovesti do stvaranja akni i bubuljica.

Očistite kožu

Osim što uklanja mrtve ćelije kože, piling temeljno čisti vaše pore iznutra. Ovo će takođe omogućiti da se šminka glatko nanosi na kožu.

Rutina dvostrukog čišćenja

Praćenje ovog procesa u dva koraka je lako. Potreban vam je sredstvo za čišćenje na bazi ulja, nakon čega bi trebalo da sledi onaj na bazi vode. Sredstvo za čišćenje na bazi ulja uklanja sve tragove šminke i prašine, dok će sredstvo na bazi vode ukloniti tvrdokornu prljavštinu koja obično ostaje iza. Proces dvostrukog čišćenja ne samo da ostavlja vaše lice čistim, već i eliminiše mogućnost začepljenja pora, kao i akni.

Lice, žena, čišćenje lica Foto: Shutterstock

Korišćenje kreme za sunčanje

Osim što štiti vašu kožu od štetnih UVA i UVB zraka sunca, krema za sunčanje je takođe najbolji alat protiv starenja koji biste ikada koristili. Štiti vašu kožu od bora, pigmentacije, tamnih fleka kao i raka kože. Kako biste sprečili promene na koži kože preporučuju se nekomedogene i hipoalergene formule.

Držite ruke dalje od lica

Vaše ruke dolaze u kontakt sa mnogo stvari tokom dana i na kraju skupljaju mnogo prljavštine i mikroba. Svaki put kada dotaknete svoje lice zbog bilo čega, ostavljate iza sebe mnogo mikroba i stvarate minsko polje potencijalnih gljivica. Preporučujemo vam da operete i dezinfikujete ruke nekoliko puta tokom dana.

Sprejevi za postavljanje šminke

Ne samo da produžavaju postojanost vaše šminke, utvrđeno je da sprejevi za fiksiranje imaju prednosti i efekte za hlađenje, hidrataciju, posvetljivanje i sjaj kože. Prsnite samo dva-tri puta nakon nanošenja šminke i videćete čudo koje će vas rasteretiti da ne razmišljate o tome kako vas se lice razmazuje.

Zdrava ishrana

Efekti i prednosti praćenja svih ovih saveta bili bi nepotpuni ako nisu upareni sa zdravom ishranom. Da biste imali dobru kožu i kosu, vaša ishrana uvek treba da bude zdrava mešavina voća, povrća, orašastih plodova, žitarica i mahunarki. Povećajte unos sirove ili kuvane hrane i uključite što više voća i povrća u svoje obroke tako što ćete izabrati salate, smutije i sokove. Ne samo da ćete se osećati aktivnije i lakše, već ćete imati sjajan pogled na život.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota