• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako nosite veštačke trepavice, ovo treba da imate u vidu

Vreme čitanja: oko 2 min.

One daju puniji izgled vašim prirodnim trepavicama, a evo šta još pored toga treba znati o njima

  • 0
veštačke trepavice lažne trepavice Foto:Shutterstock

Lažne trepavice daju onaj potpuni izgled vašoj šminci i lepu uslugu čine vašem izgledu za specijalne prilike, ali koliko i da li je uopšte zdravo koristiti ih?

Da li su štetne po vaše oko?

Sve što je prirodno na vam je upravo ono najzdravije što možete imati. Ali obzirom da živimo u svetu trikova za doterivanje i raznih trendova, pitanje koje se često vrti jeste da li su bezbedne lažne trepavice?

Obzirom da su veoma česte danas za mnogo prilike, od posebnih slavlja do svakodnevnog nošenja, pretpostavlja se da nisu toliko štetne, jer da jesu pričalo bi se o tome više i mnoge dame bi se držale isključivo maskare. Odgovor nije jednostavan jer se sastoji i od da i ne.

Ukoliko se nanose kako treba, onda ne bi trebalo da postoji šansa za nekom štetom. Naravno, ako ste početnici u ovom delu šminkanja onda vam samo praksa može pomoći. Nije problem što dodatnu težinu naslanjate na vaše kapke i prirodne trepavice, već ono što ih drži tu gde jesu.

Lepak vam najviše štete može doneti, ali verujte da je ona u većini minimalna. Danas je napravljen da minimalno šteti vašem kapku, ali ipak hemija je hemija. Vaše oči su izuzrtno osetljiv deo tela, zato je oprez uvek dobra stvar, pogotovo kada je u pitanju kombinacija jakog lepka i sintetičkih trepavica.

Možete dobiti alergijsku reakciju,ili iritaciju, ali nije zahtevno tretirati je iako dođe do nje. Za svaki slučaj, proverite testiranjem kod lekara imate li bilo koju vrstu reakcije na ovakve preparate pre nego što ih stavite na kožu.

veštačke trepavice lažne trepavice Foto:Shutterstock

Nanošenje i skidanje

Nanošenje je poseban zahvat za koji vam treba par neuspelih pokušaja kako biste to uradili kako treba. Pogledajte na internetu neke trikove i načine kako ih nanositi i tako pronađite vama najpogodniju varijantu.  Obavezno operite lepo ruke pre nego što prinesete bilo šta oku. 

Kada je u pitanju skidanje veštačkih trepavica, takođe postoje razni načini, ali svakako je najbitnije da lepo i polako skinete sve. Ako su vam trepavice iz jednog dela, skidanje nije preterano naporan posao, samo nemojte na to gledati kao na flaster jer je bolno, a ne najbolji način za testiranje lepka koji ih drži. Ali, kada smo već kod lepka, njega ćete sigurno malo duže skidati jer je u stanju parčanja kada vam odstoji neko vreme na oku. Zato posebno obratite pažnju na njega, kako ne biste nalazili deliće danima kasnije ili stvorili moguću infekciju.

Nemojte da vas zabrinjava nošenje lažnih trepavica, jer ćete sigurno lepo izgledati, samo se pobrinite oko primene i skidanja, sve ostalo prepustite njima, poručuju "webmd.com"

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota