• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolja metoda za sušenje kose: Fen, peškir ili vazduh?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kratak vodič kroz metode sušenja kose

  • 0
kosa sušenje kose peškir Foto: Shutterstock

Način na koji treba da sušite kosu u velikoj meri će se razlikovati u zavisnosti od tipa vaše kose, preferencija i načina na koji želite da je stilizujete.

Navikle smo, drage dame, da se služimo raznim aparatima kako bismo dobile onaj izgled kose koji želimo, ali nekada joj nanosimo više štete kada su u pitanju visoke temperature.

Međutim, ne postoji najispravniji način sušenja kose. Zato, koji god da je vaš izbor, evo kratakog vodiča koji će vam sigurno poslužiti, navodi "Philipkingsley.co.uk"

1. Fen

Pravilno sušenje kose fenom neće puno oštetiti kosu, međutim, normalno je da će viša temperatura naneti štetu samoj dlaci u vidu pucanja ili suvoće.

Kako pravilno da koristite fen?

Uvek koristite proizvode za zaštitu kose od visokih temperatura pre nego što se dohvatite bilo kog aparata. Ako ste osoba koja voli da pročešlja kosu pre sušenja, onda je dobar savet da iskoristite što nežniju četku. Kada počnete sa sušenjem kose, fen uvek držite na nekoj udaljenosti od kose, najmanje 20 centimetara, kako biste je manje goreli.  Počnite sa jakim režimom duvanja, zatim, kako se kosa bude sušila, tako smanjujte nivo.

sušenje kose Foto:Shutterstock

2. Peškir

Peškir koristite da prikupite višak vode, tako što ćete kosu njime pritiskati. Ne, nemojte trljati kosu njime, time dobijate suvu i naizgled veoma oštećenu kosu.

Najbolje je da se koristi peškir nekog mekšeg materijala, kako bi vaša kosa dobila još bolji tretman. Jedina mana jeste što je ovaj proces definitvno mnogo sporiji od fena.

sušenje kose, peškir Foto:Shutterstock

3. Vazduh

Ovo je sasvim prirodna metoda, koja definitivno nije dobra ukoliko ste tinejdžer koji žuri da izađe  iz kuće dok je napolju hladnije, ali u suprotnom je veoma korisna za odmor vaše kose.

sušenje kose Foto:Shutterstock

Sam naziv govori dovoljno, sve što treba jeste da se nakon pranja kosa ostavi da se sama osuši. Ovo je odlična metoda kada je leto, zato, kada otopli, pružite vašoj kosi pravi odmor od izloženosti fenu, pegli za kosu ili figaru.

Video: Maska za sjajniju kosu uz pomoć sastojka koji svi imate kod kuće

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota