• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pazite kada radite manikir kod kuće: Nepravilno posečene zanoktice mogu dovesti i do gubljenja nokta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislila je da će se drenažom u urgentnom sve rešiti, ali to nije bio slučaj

  • 0

Korisnica društvene mreže "TikTok" @lanalovessushi zanemarila je znanje i umeće svog manikir majstora i mislila je da identičan posao može sa lakoćom da odradi i kod kuće, sama.

Ali nakon što je sebi uradila gel manikir, završila je u bolnici.

Sada daje do znanja drugima: "Nemojte seći zanoktice!".

- Kada vaša manikirka kaže ne secite zanoktice... slušajte je - piše u videu.

Na prvom snimku pokazala je svoj palac koji je potpuno crven i natečen oko nokta. Dodala i da je ostala bez celog nokta, što je takođe uzrokovano njenom nemarnošću.

@lanalovessushi #stitch with @L #paronychia #felon ♬ Escapism. - Super Sped Up - RAYE

Objasnila je da nokte radi kod kuće sama već dve godine, ali da sama seče i kutikulu, da je gura nazad i da mrtvu kožu uklanja, ali da se ovoga puta zanela i da je bilo dosta kože koju je trebalo ukloniti. Primetila je da nešto nije u redu kada joj je pred sam kraj manikira to područje postalo natečeno. Dešavalo se i ranije da odseče višak kože i da se to blago upali, ali je sve nestajalo sledećeg dana.

Ali ovoga puta oticanje se samo pojačavalo. Palac je rastao, a koža je promenila boju. Javili su se i toliko jaki bolovi da jedva da je mogla da koristi palac za bilo šta.

Mislila je da će se drenažom u urgentnom sve rešiti, ali to nije bio slučaj. Uklonili su joj ceo nokat, a Lana kaže da više nikada sama neće dirati svoje zanoktice, ma koliko mislila da je bezazleno.

- Kao licencirani tehničar za nokte, kažem da ono što ljudi pogrešno nazivaju kutikulom zapravo je živo tkivo - prokomentarisala je jedna osoba.

Zanoktice pomažu u zaštiti noktiju od infekcije, a njihovo uklanjanje čini nokat podložnijim štetnim bakterijama i klicama. Samo profesionalci će znati koliko se sme i na koji način uklanjati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota