• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tik Tok" trend: Zašto devojke mažu krejon, pa se odmah potom umiju? Kakav se efekat dobija ovom metodom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeste li već naletele na ovaj trend?

  • 0

Ako ste skoro pratile trendove šminkanja na "TikTok-u" i naletele na video u kom devojke nanose debeli sloj crne olovke za oči ili ajlajner u olovci, samo da bi se odmah potom i umile i ukoliko vam ništa nije bilo jasno - ovo je novi trend za postizanje naglašenog izgleda očiju.

Kreatorka sadržaja za lepotu Nikita Džoj (@neoitgirl) bila je jedna od prvih koja je testirala ovaj metod. U videu je vidimo kako nanosi olovku za oči, a onda izlazi iz kadra kako bi otišla da se umije. Vratila se sa vrlo diskretno naglašenim očima, koja joj je dala "džoj" meku, zadimljenu notu u blizini njene vodene linije oka.

Pod uticajem Džojinih rezultata, model i kreatorka sadržaja Džesika Klements takođe je probala ovaj trik.

@neoitgirl Natural catfishing #nomakeup #grwm #model #makeupartist #neoitgirl ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

- Bila sam radoznala da vidim da li je to nešto što bih želela da dodam svojoj rutini kao neko ko teži prirodnoj šminki - kaže ona.

Klements je koristila gel ajlajner koji preporučuje za ovaj trend jer se ne ispire u potpunosti.

- Pranje očiju sa olovkom za oči može biti veoma iritantno za površinu oka. Ostaci ajlajnera mogu da uđu u suzni film i prednji deo oka (rožnjača i konjuktiva) i izazovu crvenilo oka, iritaciju, osećaj stranog tela, nelagodnost kidanja i moguće infekcija - kaže optometrista Monika Hazien, a piše "Allure".

Da li ćete isprobati ovaj trend?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota