• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina žena greši kad nanosi kremu na kožu oko očiju: Dermatolog predlaže super trik za negu

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom na to da je koža oko očiju najosetljivija na celom licu, trebalo bi je obazrivo tretirati i negovati bez obzira na godine

  • 0
nega kože, nega lica, nega, krema Foto: Shutterstock

Krema za negu kože oko očiju je važan i efikasan dodatak rutini nege, bez obzira na to koliko godina imate.

Koža oko očiju je najtanja, a samim tim i najosetljiviji deo lica, prenosi Newsbeast.

Dermatolog dr Krejg Krafert kaže da je to čini ranjivijom i sklonom alergijskim reakcijama više nego ostatak lica.

S ozbirom da na to da stalno koristimo mišiće oko očiju da bismo treptali, kao i kad se smejemo, koža u ovom delu lica ima tendenciju da bude mnogo angažovana, što može da izazove suvoću i gubitak kolagena tokom vremena. Česta angažovanost mišića oko očiju može da utiče na stvaranje takozvanih svračjih nožica ili sitnih bora oko pregiba ispod očiju.

Ali, svakodnevna upotreba kreme za negu kože oko očiju može da pomogne u rešavanju navedenih problema i da u isto vreme smanji pojavu nadutosti, pigmentacije i tamnih krugova.

Da biste dobro nahranili kožu oko očiju, nanesite malu količinu kreme, počevši od unutrašnjeg ugla obrva i pomerajući na stranu i uvis. Zatim nežnim pokretima nanesite kremu na područje ispod očiju.

Dr Karolin Robinson preporučuje da kremu za negu kože oko očiju umesto na prste stavite na dlan i potom je nežno utapkate, jer ćete tako izvršiti najmanji pritisak na najosetljiviji deo kože lica.

Takođe je važno i da kremu nanesete na spoljašnji deo oka u blizini slepoočnice, a ukoliko ste odabrali proizvod koji se može koristiti i na kapcima nanesite ga tako da tek ovlaš dodiruje liniju trepavica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota