• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

Holivudske dive koje su odbile da idu "pod nož": Starenje je privilegija, a ne kazna

Vreme čitanja: oko 3 min.

U društvu u kom je odlazak kod hirurga postao manje strašan nego odlazak kod zubara, ističu se poznate dame koje ne beže od procesa starenja i vraćaju nam veru u prirodnu lepotu

  • 3
Džulija Roberts Julia Roberts, Meryl Streep, Meril Strip, Hale Beri, Salma Hayek Selma Hajek Foto: /Cineliz / Allpix Press, JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia, Tanjug/AP

Plastična hirurgija koja je do pre dve decenije bila rezervisana isključivo za bogate i slavne postala je dostupna i "običnim ženama". Cene su pristupačnije, estetske klinike sve brojnije, a reklame za razne bjuti korekcije i modifikacije nam "iskaču iz frižidera".

Kroz filmove, serije i muzičke spotove godinama nam se servira besprekoran izgled žena koje i u svojim poznim godinama izgledaju kao s početka karijere. U novinama neretko viđamo naslove poput "Ostarila je!"; "Stigle su je godine, prve bore vidljive", stoga ne možemo da krivimo poznate dame koje se zbog velikog pritiska javnosti i medija odluče da svoje lice i telo podmlade uz malu pomoć stručnih lica.

No, ipak postoje izuzeci, žene koje odbijaju da podlegnu trendu i ostaju svoje. Evo ko je s liste Holivuda ostao dosledan prirodnoj lepoti.

1. Meril Strip

Glumačka ikona, dobitnica Oskara Meril Strip u potpunosti je protiv plastične hirurgije. U razgovoru za "Good Housekeeping" rekla je:

- Začuđena sam da je to postalo nešto što se podrazumeva, ne biste verovali koliko muškaraca iz Holivuda je otišlo pod nož. Ja to jednostavno ne razumem, starenje je nešto što moramo da prihvatimo oberučke, život je dragocen, ali to shvatiš tek kad izgubiš dosta dragih osoba, onda ti postane jasno da je svaki dodatni dan dar.

Meryl Streep, Meril Strip Foto: Profimedia/Todd Wawrychuk / Zuma Press

2. Hale Beri

Hale Beri, lepotica koja je ponosno zakoračila u šestu deceniju, kaže da razume pritisak koji se nameće ženama njenog poziva, ali da odbija da mu podlegne.

- Kad pogledaš oko sebe i shvatiš da su skoro svi radili određene korekcije, zapitaš se "da li mi je to neophodno da bih održala karijeru?" Neću da lažem i poričem da nikad nisam razmišljala na tu temu, ali uvek se iznova podsetim da lepota zaista dolazi iznutra, starenje je prirodan proces koji neće zaobići nikog, ja želim da uvek izgledam kao ja, čak i kao neka mnogo starija verzija sebe. Ako uradiš previše promena, postaneš neko drugi, govorila je za Yahoo!Beauty.

Hali Beri, Halle Berry Foto: Profimedia/Alamy/MediaPunch Inc / Alamy

3. Salma Hajek

Žena koju mnogi smatraju najlepšom ženom Holivuda, Salma Hajek ostaje verna svojoj prirodnoj lepoti i javno izražava nezadovoljstvo prema sve popularnijem trendu:

- Ne želim da idem pod nož ni da koristim injekcije. Mislim da je užasno što toliko devojaka u kasnim 20-tim stavlja sve to u lice i usne. Jedna mi je čak i rekla: "Ako umrtvim svoje mišiće sad, neću dobiti bore kasnije." Možete li da zamislite takvo razmišljanje? - kaže glumica za "InStyle".

Selma Hajek Foto: Tanjug/AP

4. Džulija Roberts

Iako je bila optuživana za razne hirurške zahvate "najlepši osmeh Holivuda", kako je mnogi zovu, stoji pri svojim izjavama da nikada nije i nikada neće raditi bilo šta na sebi.

U razgovoru za časopis "Elle" rekla je:

- Želim da moja deca znaju kako izgledam kad sam besna, tužna, srećna, zbunjena. Tvoje lice priča priču, a ta priča ne bi trebala da bude o vožnji do doktorske ordinacije.

Džulija Roberts, Julia Roberts Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

5. Kejt Vinslet

Čuvena Rouz iz Titanika, Oskarom nagrađivana glumica Kejt Vinslet, čvrsto stoji iza svojih stavova:

- To je protiv mojih principa, mog vaspitanja, mog stava o prirodnoj lepoti. Nikada, nikada neću popustiti, ja sam glumica, ekspresije lica su od ključnog značaja u tom pozivu" - ističe Kejt za "Telegraph".

Kejt Vinslet, Kate Winslet, premijera Titanik 3D Foto: Shutterstock

Da li zaista želimo da živimo u društvu u kom je modifikovanje sebe prema trendovima postalo imperativ i gde je lepota povezivana isključivo sa mladolikošću ili treba da zastanemo i shvatimo da je starenje privilegija koju mnogi ne dočekaju, a ne kazna odraza u ogledalu.

Video: U šestoj deceniji, a svima padaju vilice za njima: Nikad ne biste pogodili njihove stvarne godine

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • pogledajte

    2. februar 2023. | 17:33

    fotografije salme hajek pre operacija

    Podelite komentar

  • Tetka Lila

    3. februar 2023. | 00:38

    Nešto im ne verujem.

    Podelite komentar

  • Blok62

    3. februar 2023. | 12:10

    Mislile su na godine ne na izgled kad je rec o privilegiji

    Podelite komentar