• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šminka preko šminke? Za prirodniji izgled prvo nanesite konture i rumenilo, pa tek onda puder

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto se kontrastne boje prvo moraju naneti direktno na kožu, važno je da budete dobro pripremljene i hidrirane kako biste izbegle pojavu mrlja

  • 0

Najnovija šminkerska tehnika koja kruži svim društvenim mrežam zove se "podslikavanje". Iako ovaj metod nanošenja šminke nije ništa novo iako je trenutno eksplodirao na "TikTok-u", a u njemu učestvuju svi, od influensera do poznatih ličnosti.

Kao što ime kaže, vi zapravo stavljate rumenilo, bronzer i konture ispod pudera. Kada se uradi kako treba, podloga koja se nalazi na vrhu omekšava šminku ispod i skoro čini da izgleda kao da su vaše rumenilo i konture zapravo prirodne - koliko god to moglo tako da se tumači.

Pošto se kontrastne boje prvo moraju naneti direktno na kožu, važno je da budete dobro pripremljene i hidrirane kako biste izbegle pojavu mrlja.

Nakon što pripremite kožu, trebaće vam proizvod za konturisanje, jedan za isticanje, odnosno korektor i drugi tamniji - za senčenje. Ova dva proizvoda, a takođe i rumenilo najbolje se ponašaju ako su kremaste teksture.

@gabxxrielle Makeup therapy 😌 I used the pro-collagen hydra-gel eye masks + superfood facial oil by @ELEMIS for my skin prep of course 💁🏼‍♀️ #underpainting #makeuptutorial #elemispartner ♬ Flowers - Miley Cyrus

Za kreiranje konture svi šminkeri kažu da više vole da koriste kremaste bronzere jer tekstura daje prirodniji finiš nalik koži. Pažljivo koristite kombinaciju tapkanja i mešanja pokreta kako biste uglačale konturu prstima.

Kada ste nanele svoje konture i rumenilo, vreme je za podlogu. Kada dodajete podlogu, možete da je nanesete i četkom, počevši od mesta koja nemaju konturu, praveći brze pokrete prevlačenja, a zatim pređite na bjutiblender ili sunđer za šminkanje da biste sve izblendale glačajući puder pravo u konture koje ste već namazale.

Za malo matiranja velikom četkicom blagim pokretima nanosite puder u kamenu kako biste sve setovale, ali i kako ne biste napravile potpuno mat efekat. Poenta je da izgledate sveže i da vam se koža sjaji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Povukla je korektorom samo 3 linije na licu i izgleda kao da je radila fejslifting: Vrhunski trik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota