• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Čist izgled" je najnoviji trend koji zahteva samo pet makeup proizvoda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako postići savršen izgled sa malo truda

  • 0
Devojka Foto: Shutterstock

"Clean look" iliti "čist izgled" je trend minimalizma čiji je fokus na stilu koji odaje utisak da se ne trudite previše, ali ipak izgledate perfektno kompaktno od glave do pete. Nešto poput supermodela u kućnoj varijanti.

Trend je započela TiktTokerka Eva Rankin kad je objavila makeup tutorial "kako dostići čist izgled"; video je odgledan osam miliona puta, a lajkovalo ga je više od milion korisnika.

Original objava, kao i sve replike što su došle nakon iste baziraju se na "bez šminke-ali sa šminkom" izgledu, zalizanim punđicama uparenim s outfitima u neutralnim bojama.

Na prvi pogled čini se kao ništa previše originalno i inovativno, no hajde da zavirimo malo dublje u tematiku i pogledamo kojih to pet proizvoda nam treba kako bi dostigli savršen izgled s malo truda, prenosi Instyle.

Prvi korak: Nanošenje kreme za sunce sa svetlucajućom podlogom

Bitno je da krema ima hidratantno dejstvo kako bi mogla u isto vreme da služi kao prajmer, zaštita ali i da pruža određeni sjaj koži.

Drugi korak: Korektor

Zatim, Eva nanosi korektor ispod očiju kako bi pokrila podočnjake i hajlajtovala svoj ten.

Treći korak: Gel za obrve

Očešljajte svoje obrve ka gore da bi im dali prirodan, pomalo kovrdžav izgled. Ukoliko imate praznine, možete ih popuniti olovkom za obrve, mada se za prirodniji izgled to ne preporučuje.

Četvrti korak: Balzam za usne, nanosimo na obraze i usta

Prelazimo na usne i nanosimo balzam ali u boji, kako usne ne bi izgledale previše bledo. Zatim jagodicama prstiju nanosimo malo istog na obraze da bi ten delovao zdravo i rumenkasto.

Peti korak: Maskara

Na kraju, da bi kompletirali izgled nanosimo maskaru, ali s preporukom da ona bude tanka i ne previše tamna kako bi se držali svežeg, prirodnog izgleda.

Najpoznatije ličnosti koje propagiraju ovaj stil su supermodel Bela Hadid i Hejli Biber.

U suštini, ovo i nije nov trend, adekvatnije bi bilo nazvati ga "zaboravljenim", ali nam je drago da se vraća na scenu jer je veliko olakšanje!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota