• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Led u korist lepote? Koji su sve trikovi osvojili društvene mreže

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 2021. godine prednosti hladnoće za kožu bile su među temama o kojima se najviše raspravlja na društvenim mrežama, a bjuti infuenseri delili su svoje savete koji kombinuju efekte hladnoće sa efektima dobro poznatih sastojaka za negu kože poput aloe vere ili krastavca

  • 0
Led, nega lica Foto: Shutterstock

Da li su led i hladnoća postali vrhunski "pomagači" lepote? Od promovisanja sjaja, čvrstine i cirkulacije krvi do borbe protiv nadutosti, podočnjaka, bora, pa čak i proširenih pora: čini se da su prednosti hladnoće nebrojene kada je u pitanju lepota.

Od 2021. godine, prednosti hladnoće za kožu bile su među temama o kojima se najviše raspravlja na društvenim mrežama, a bjuti infuenseri delili su svoje savete koji kombinuju efekte hladnoće sa efektima dobro poznatih sastojaka za negu kože poput aloe vere ili krastavca.

Prednosti hladnoće su dobro poznate u industriji lepote. Hladnoća bi pomogla sagorevanju masti i eliminisanju toksina, a takođe bi poboljšala cirkulaciju krvi. Povrh toga, hladnoća bi mogla delovati i kao dekongestiv, što je čini idealnim saveznikom u borbi protiv nadutosti i podočnjaka.

U početku se radilo o stavljanju krema, maski i druge kozmetike u frižider na nekoliko minuta kako bi se pospešila njihova korist, ali to je sada ustupilo mesto pojavi novih saveta i trikova za lepotu koji su kockice leda podigli na rang neophodnih stvari za lepotu.

Sada postoje desetine i desetine hashtagova vezanih za ove trikove za lepotu, koji ukupno imaju nekoliko stotina miliona pregleda na "TikTok-u". Neke savete dele i dermatolozi, koji takođe ističu neka od ograničenja upotrebe leda, posebno u pogledu osetljivosti i suvoće kože.

Led, nega lica Foto: Shutterstock

Na "TikTok-u" jednostavno trljanje kockica leda na lice je najrasprostranjenija praksa i najpopularnija (23 miliona pregleda).

Ali sada postoje mnoge varijacije na ovu temu, kao što je smrznuti krastavac, koji uključuje nanošenje smrznutog krastavca na lice (39 miliona pregleda), smrznuti ruž (koristeći praznu tubu za karmin - 400.000 pregleda) , ili zamrznuti bjuti blender, koji obećava da će olakšati nanošenje pudera (9,7 miliona pregleda).

Novija viralna pomama je zamrznuta aloja vera, koja se ovog puta sastoji od pravljenja kockica leda od aloe vere kako bi se kombinovali efekti hladnoće sa hidratantnim svojstvima biljke (3,2 miliona pregleda), piše "Premium beauty news".

Ovi jednostavni trikovi i njihovo svakodnevno upotrebljavanje mogu uticati na sporije starenje i na smirivanje upalnih procesa, ali ništa neće moći da zameni odlazak kod dermatologa, kozmetičara i korišćenje osnovne nege.

Video: Povukla je korektorom samo 3 linije na licu i izgleda kao da je radila fejslifting: Vrhunski trik

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota