• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Madona "na stubu srama" prikazuje brutalnost i osude društva kojima podležu poznate ličnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja dominira javnom scenom više od pet decenija postala je nova žrtva društvenih mreža i sve to zahvaljujući svom izgledu. Kada ćemo prestati da posramljujemo ljude zbog estetike?

  • 0
Madona Prinskrin: Instagram/madonna

Nakon što se pojavila na dodeli Gremija, kraljica popa, modna ikona i svetska diva Madona izazvala je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama u vezi sa svojim novim izgledom. Naime, pevačica je delovala vidno drugačija u licu, s ekstravagantnom frizurom i izblajhanim obrvama - najnovijim trendom s modnih posta, šokirajući fanove.

"Twitter" i "Instagram" korisnici osuli su paljbu nazivajući je "frikom" i "izrodom", ali bilo je onih koji su stali u njenu odbranu tvrdeći kako je to "njena stvar" i da je ona "duže prisutna na sceni nego što neki od ljudi koji komentarišu žive na ovoj planeti".

I iskreno govoreći, imaju pravo.

Ova 64-godišnja pop ikona ranije je rekla za magazin "Grazia" kako nije protiv plastične hirurgije i rado "prima pomoć" od doktora, ali nije dužna da priča o tome: 

- Nisam nikada govorila kako sam protiv plastične hirurgije, tačno je da primam "pomoć" od mojih doktora kad je u pitanju izgled, ali zaista nikom ne dugujem objašnjenje za svoje lice - navodi ona.

Madonna Madona Gremi Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsetimo, ona nije jedina nad kojom se javnost zgražavala zbog plastične hirurgije. Pre nje na meti je bio glumac i Dizni zvezda Zek Efron, kog su godinama prozivali zbog promene izgleda, iako je Zekov prvobitni odlazak kod hirurga bio rezultat posledice sportske povrede vilice.

On se više puta oglašavao na temu neophodnosti rekonstrukcije svog lica, no javnost a ni mediji nisu marili.

Zac Efron Zak Efron; Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Madona se ovim povodom oglasila i na društvenoj mreži "Instagram", obraćajući se društvu koje ne podržava žene starije od 45: 

Nikada se nisam izvinjavala ni za jedan od kreativnih izbora koje sam napravila, niti za način na koji izgledam ili se oblačim i neću ni početi. Od početka karijere sam degradirana od strane medija, ali razumem da je sve ovo test i srećna sam što mogu da izgradim put za sve žene što će doći nakon mene u narednim godinama. Rečima Bijonse "Nećeš mi slomiti dušu".

Njeno najskorije oglašavanje na ovu temu pokazuje da kraljica popa definitivno ide, samouverena kao i uvek:

- Pogledajte kako sam slatka, sada kada je otok od operacije spao - napisala je uz fotografiju.

Brutalnost i osude društva kojima podležu poznate ličnosti su dehumanizirajuće i traju decenijama. Mantru "svako ima pravo na svoje mišljenje" svet je počeo da zloupotrebljava jer ona ne označava da je svačije mišljenje uvek i neophodno.

Video: Stajlingom nije šokirala, ali zato njeno lice svi komentarišu posle Gremija: Šta se Madoni desilo?!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota