Barbi nos je trend, ali se rezultati operacije ne vide odmah: Naš čuveni doktor otkriva zašto

Potrebno je da prođe tri meseca, a nekad i šest meseci do godinu dana da bi se video konačan oblik nosa posle intervencije

Gotovo da nema osobe na planeti koja makar jednom u životu nije pomislila kako bi bilo lepo da ima drugačiji nos.

Poslednjih godina, želje devojaka koje su, inače, najčešći posetioci klinika za estetsku, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju idu u pravcu jednog oblika nosa. Reč je o takozvanom barbi nosu koji, zapravo, podrazumeva barbi izgled lica - prćast nos i iskošene oči.

O operaciji nosa iz estetskih, ali i funkcionalnih razloga razgovarali smo sa mr sci. Predragom Matejinom, specijalistom estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije. Njegova poslovna adresa, “Clinic Olymp” u Novom Sadu slovi za najčuveniju kliniku u Srbiji u kojoj se obavljaju rinoplastika i septorinoplastika, odnosno estetske i funkcionalne intervencije na nosu.

- Od pojave korone beležimo rast broja pacijenata koji žele da urade korekciju nosa, kako zbog estetike, tako i iz funkcionalnog razloga, odnosno zbog poboljšanog disanja - kaže dr Predrag Matejin za Ona.rs.

Iako žene prednjače kao pacijentkinje, oko 20 do 30 odsto klijenata su muškarci koji, istina, češće operišu nos iz funkcionalnih razloga, ali paralelno urade i estetsku korekciju.

Pacijenti često misle da će ubrzo posle intervencije dobiti baš onakav nos kakav su zamislili.

Sagovornik našeg portala objašnjava zbog čega to nije tako:

- Sedam dana posle operacije pacijent može da vidi približno 70-80 odsto formiran nos. Ali, konačan oblik može se videti tek posle nekoliko meseci; nekada posle tri meseca, nekada posle šest, a nekada i posle 12 meseci. Naime, operacija nosa je jedna od najzahtevnijih operacija u estetskoj hirurgiji, gde rezultat morate da predvidite, a to je jako teško, jer ne zavisi potpuno od onoga što napravite. Zavisi kako će tkivo reagovati, zavisi kako će svaki pacijent reagovati na traumu tokom operacije.

Iako su u najvećem broju slučajeva pacijenti koji su operisali nos zadovoljni rezultatima, ima i onih koji dugo ne mogu da prihvate svoj novi izgled.

Detaljnije o pripremi za ovu intervenciju, samoj operaciji i postoperativnom toku pogledajte u video-snimku na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lepota