• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saveti za negovanje loknaste kose: Sačuvajte svoje predivne kovrdže

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko imate prirodne lokne, ovi saveti su stvoreni za vas

  • 0
lokne, kovrdže, loknasta kosa, uvijena kosa Foto:Shutterstock

Prirodno kovrdžava kosa zahteva posebne tretmane i negu, kako bi uvek izgledala kao iz salona.

Često se dešava da nisu definisane u punom njihovom sjaju, ali je za taj izgled potrebno samo nekoliko jednostavnih koraka, navodi "Johnfrieda.com".

Evo kako da ih sačuvate da izgledaju uvek zdravo, bujno i prirodno.

Pronađite odgovarajuću rutinu

Kovrdže se razlikuju od kose do kose, samim tim zahtevaju uvek posebnu vrstu posvećenosti i nege. Pronađite preparate koji odgovaraju vašem tipu kose i detaljno proučite najbolji metod za njihovo nanošenje.

Kao što smo pomenuli, loknice se razlikuju. Neke su sitnije i čvršće, samim tim su često suvlje i sklonije tome da vaša dlaka počinje da puca, nego što je slučaj kod krupnijih kovrdži. Pogotovo im je potrebna jaka nega kada suv vazduh zavlada napolju.

Zato, istražujte malo više o vašem tipu kose i nemojte se bojati da isprobate nove tehnike, šampone, maske ili kreme namenjenje za vaš tip kose.

Lokne, minival, frizura Foto: Pexels

Ne preterujte u pranju kose

Zapamtite, kovrdžava kosa je prirodno suva i sklona uvijanju. Prirodna ulja vaše dlake koja održavaju ravniju kosu sjajnom i hidriranom, ne mogu da putuju niz uvojke i krivine kovrdžave kose. Ređe pranje šamponom može pomoći vašim loknama da zadrže više vlage, da ostanu mekše i zdravije. Kada koristite šampon, obavezno koristite onaj koji je dizajniran za lokne da biste lakše definisali i raspetljali kosu.

Stilizujte je kada je sveže oprana

Mnogi gelovi za stilizovanje, sprejevi, pene i drugi proizvodi za devojke sa kovrdžavom kosom su dizajnirani da deluju na mokru kosu. Jaki su i deluju odlično na tek opranu kosu. Zato je idealno što ćete pola posla obaviti, a da niste ni krenuli sa sušenjem kose.

lokne, kovrdže, loknasta kosa, mokra kosa Foto:Shutterstock

Difuzer

Difuzer ili nastavak za fen predstavlja imitaciju ruke, pa je kružnog oblika, poput šake i ima plastične, deblje iglice koje služe da  izdele vašu kosu i definiše kovrdže prilikom jakih temperatura koje fen dostiže. Njega koristite tako što nagnete kosu i prikupite manje sekcije difuzerom, "gužvajući" je nagore, sve do skalpa.

Naravno, najbolje bi bilo da ga što manje koristite zbog toplote koja šteti vašoj kosi. Zato pribegavajte prirodnom sušenju gde ćete umesto difuzera korsititi ruku i određene  kreme.

Češljanje

Ne brinite, znamo da četka i uvojci nisu u ljubavi, ali zato postoje četke namenjene samo za njih. Postoje četke sa širokim iglicama koji savršeno i vrlo umesno razdvajaju vaše kovrdže. Počnite raščešljavanjem lokni od kraja dlake ka korenu. Zapamtite, samo nežno i strpljivo.

Video: Trik za savršene lokne bez skupih difuzera: Potrebni su vam samo fen i kuhinjska cediljka

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota