• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova mama tvrdi da je svojim mlekom izlečila psorijazu na rukama, a sada ga koristi i za negu lica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama je dokumentovala proces svakoga dana da bi na kraju pokazala finalne rezultate koji su neverovatni

  • 0

Majčino mleko je puno vitamina, minerala i hranljivih materija i svi oni podržavaju zdrav rast i razvoj. Sastoji se od mnogo različitih supstanci kao što su antitela, omega-3 masne kiseline i matične ćelije, koje takođe mogu biti neverovatno korisne kada se koriste u različitim oblicima (misli se na losione, tretmane za lice, sapune i još mnogo toga), a ne samo kao izvor hrane.

Studije tvrde da su snažna imunološka svojstva majčinog mleka efikasna u lečenju mnogih stanja kože i mekih tkiva kao što je pelenski osip, ekcem, bubuljice i odvajanje pupčane vrpce, kao i bolne, suve ili ispucale bradavice, ružičasto oko, nazalno začepljenje i manje ogrebotine, opekotine, površinske rane na koži.

To je čula i jedna mama po imenu Ešli koja snima video-sadržaj za "TikTok". Ona beleži svoju porodičnu svakodnevicu, daje uvid u svoj oporavak nakon porođaja, snima slatke trenutke sa svojom kćerkom.

U jednom od videa dotakla se informacije koju je pronašla o lekovitim svojstvima majčinog mleka. S obzirom na to da je pravila zalihe svog mleka, ponešto je donirala nakon što njenoj bebi više nije bilo potrebno, a ponešto je zadržala.

U pomenutom videu pokazuje stanje svoje kože ruku i govori da ima psorijazu, koju će pokušati da izleči svojim mlekom. Dokumentovala je proces svakoga dana da bi na kraju pokazala finalne rezultate. Oni su zaista iznenađujući, kako ova mama tvrdi, stanje njenih ruku se znatno popravilo, što možemo videti u videu koji je postavila na "TikTok".

- Kažu da majčino mleko leči sve. Ja imam psorijazu i vreme je da to testiramo i da vidimo da li radi. Ispumpavala sam se šest meseci u nadi da ću jednoga dana moći ponovo da dam mleko svojoj bebi, ali ona nikada nije prevazišla svoju alergiju, tako da sam ga donirala, osim nekoliko zamrznutih paketa koje sam čuvala za svaki slučaj. Koristila sam preporučeni losion nekoliko dana, iskreno, ako moje mleko pomogne da ove rane zarastu... Okej, ovo je dan prvi - govorila je Ešli u pomenutom videu.

Četvrtog dana je već primetila neverovatne rezultate i rekla da joj ruke ovako nisu izgledale poslednje dve godine. Nisu ispucale, nemaju ranice i posekotine, ne krvare i nisu opod upalom. Može da ih bezbolno savije, kako tvrdi.

Mami je ipak najveće iznenađenje bilo to što je njeno sopstveno telo proizvelo nešto što joj je pomoglo da izleči određeno zdravstveno stanje.

@ashleyklemieux 14 days of breastmilk ice each morning! Wash off after 20 minutes… its giving GLOW. #babymilkhack #skincaretips #newmomlife #breastmilkhack ♬ original sound - ashleyklemieux
I njen suprug se prihvatio iste metode, a Ešli je rešila da se ovde ne zaustavlja. U malu posudu je pretočila svoje mleko, koje se zaledilo da bi ga kao roler upotrebljavala za negu lica. Koristiće ga za masužu lica u naredne dve nedelje, a odmah u prvim danima je primetila da joj je lice znatno manje natečeno i crveno. Kaže da se nakon 20 minuta posle masaže umije. 

Njen suprug je primetio kako joj lice svakoga jutra izgleda sve sjajnije, zdravije i lepše.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota