• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Mag obrva" Nina Raković o trendovima ulepšavanja: Prirodna lepota se vraća na velika vrata

Vreme čitanja: oko 5 min.

U vreme eksponencijalnog zasićenja, pogotovo kad su u pitanju trendovi lepote, pravo je osveženje naići na originalnost i vraćanje "prirodnim korenima"

  • 0
NIna Raković Foto: Miomir MIlić

Obrve i trepavice su "zaštitni" deo svakog lica, one su ključne kada je u pitanju pogled, a kroz vekove njihov oblik i gustina su se menjali u skladu sa aktuelnim trendovima.

Danas smo preplavljeni raznim izborima, tu je poznati "mikro-blejding" iliti tetoviranje obrva, zbog kojeg su mnoge dame "zažalile", čuvene "adaktarke", tradicionalna pinceta ili vosak, farbanje kanom i još par drugih tehnika.

No, jedna se posebno izdvojila i uspela da osvoji dame širom Beograda i Srbije, a u pitanju je "Henna Brows & Brow Lamination" tehnika, ili laminacija obrva, kao i "lash lifting" - podizanje trepavica.

Laminacija obrva je tretman koji uključuje korigovanje oblika obrva postavljanjem dlačica na odgovarajuće mesto. Drugim rečima, laminacija je neinvazivni tretman koji deluje na reorganizaciju ili manipulisanje dlačica obrva u njihov poboljšan oblik ili izgled, radi punijeg i potpuno prirodnog izgleda.

Nina Raković, 28-godišnja estetičarka i preduzetnica, osnivač je ove metode kod nas i danas nam otvara vrata u svoj svet stvaralaštva i kreativnosti:

- Moja priča počela je pre sedam godina, kada sam se profesionalno bavila šminkanjem; kroz ceo proces rada dosta pažnje sam pridavala obrvama jer njih prvo primetimo na licu svake dame. Nažalost, jako mali procenat žena ima lep, prirodan oblik obrva koji je u skladu s konturama njihovog lica; decenijama su one potpuno pogrešno tretirane - kaže naša sagovornica i dodaje:

Laminacija obrva i lifting trepavica Foto: Miomir Milić

- U to vreme krenula je invazija tetoviranih obrva, pa sam se susretala s velikim brojem nezadovoljnih mušterija i to mi je dalo ideju da osmislim nešto novo, a da bude bazirano na prirodnom izgledu i nezi, a ujedno i da osmislim sredstvo koje će pospešiti rast i gustinu dlake, jednom rečju da spojim "lepo i korisno". Tako sam stvorila potpuno novi svet.

Nina Raković ističe koliko je važno da se svakoj dami pristupa individualno i da se posebno kreira tok tretmana, kao što se čini i kod nje u klinici. Nakon konsultacija i analize, sve se radi prema konstituciji, konturama lica, boji tena, kose i očiju, pa čak i prema karakteru. 

Svaka klijentkinja ima svoj dosije prema kojem se, kaže, prate fizičke izmene kako godine prolaze. Na taj način se održava podmlađen, svež izgled i izbegava se da svaka devojka izgleda isto.

Laminacija obrva Foto: Miomir Milić

- Moji tretmani i proizvodi su jedinstveni po tome što sam ih sama osmislila i proizvela. Ono što volim da napomenem je da ništa trajno ne može da uspe na našem telu i licu jer i mi sami jesmo efemerni. Iz tog razloga nema ništa lepše od nege koja je kontinuirana i određena baš po nama, u datom momentu. Upravo to je ono što naša klinika pruža, negu koja je prilagođena svakom licu i senzibilitetu - ističe naša sagovornica.

Poznate ličnosti kao klijenti

Veliki broj pripadnica "džet-seta" kune se u Ninine ruke, te smo tako više puta imali prilike da vidimo objave poznatih baš iz njenog salona. No, ova mlada inovatorka ističe kako apsolutno nema razlike između tretmana i želja običnih klijentkinja u odnosu na slavne ličnosti.

- Moram da budem iskrena i da kažem da je svaka žena jednako važna i dobija apsolutno identičan tretman. Pripadnice džet-seta koje posećuju našu kliniku su skromne, svesne sebe i okoline, znaju gde su došle. Ritual je isti za sve, raskomote se, prepuste se s puno poverenja i na kraju uživaju u blistavim rezultatima.

O odnosu cene i kvaliteta

Iako se cena tretmana "laminacije obrva i podizanja trepavica" razlikuje od one za klasično čupanje obrva pincetom ili depilacije voskom, kvalitet koji se dobija "nema cenu", ističe naša sagovornica, te se može reći da su žene u Srbiji počele da ulažu u prirodnu lepotu i ne žale novac za ono što vredi.

- Kada govorimo o nezi koju mi savetujemo, nikako se ne radi o velikoj svoti novca. Smatram da žene mnogo više troše upravo na stvari koje im uništavaju lepotu. Srećom, mislim da smo počele da se vraćamo prirodi, a bilo je i krajnje vreme. Ne kaže se bez razloga da su žene lepša polovina čovečanstva i to zaslužuje poštovanje. Kontinuirana nega je ključ lepote.

U korak sa trendovima

Po raznim društvenim platformama, "Youtube" bjuti tutorijalima supermodela, a najviše na "TikToku", možemo da vidimo ritual zvan "clean makeup look", koji preuzima primat u modnoj i kozmetičkoj industriji a bazira se na minimalnoj količini šminke: malo rumenila, korektora, labelo u boji i perfektno oblikovane, guste, prirodne obrve i izvijene trepavice, bez maskare.

Ninina tehnika rada je upravo i bazirana na ovakvom izgledu, te se može reći da je bila "ispred svog vremena" kada je došla na ideju za biznis.

- Nekako uvek znam šta sledi. Da me ne shvatite pogrešno, ne kažem da imam neku moć, već sam toliko duboko posvećena svom poslu, lepoti žene i njenom razvoju, stagnaciji starenja, da mi se budi neka vrsta intuicije. Za mnoge stvari sam bila ispred svog vremena, ali sam to shvatila tek nakon što su se desile, navodi ova Subotičanka.

Nina Raković Foto: Miomir MIlić

Pokretanje sopstvene kozmetičke linije proizvoda

Velike holivudske dive odavno su prepoznale svoj uticaj i "brendirale" sebe; ranijih godina to je uglavnom bilo rezervisano samo za parfeme, a u poslednjoj deceniji sve je veći broj slavnih dama koje su pokrenule sopstvene kozmetičke linije: Selena Gomez, Hajli Biber, Džej.Lo, Kajli Džener... lista je poduža.

No, na balkanskoj sceni to se retko viđa, te smo pitali Ninu Raković, vlasnicu luksuzne estetske klinike, kako se odlučila za ovaj poduhvat, s obzirom na investiciju koja ga prati.

-  Na taj deo poslovanja sam posebno ponosna, to su velike investicije i velika odricanja. Imala sam sreću da jedna farmaceutska kuća prepozna moju inspiraciju i poželi da kreira ekskluzivne proizvode za moj brend. Sati i sati neprospavanih noći, sastanaka, testiranja, izmena u kreaciji i identitetu proizvoda, uvoza, izvoza. Ali vredelo je, moj brend se zasniva na kvalitetu, koliko pružaš - toliko ti se i vraća, čisto koračam ka svemu, tako da se ne budim sa strahovima - kaže.

Laminacija obrva i lifting trepavica Foto: Miomir Milić

Tajna "večne lepote"

Naša sagovornica ističe da se vodi mantrom da sve dolazi iznutra. Sve što se ispoljava na fizičkom nivou je zapravo izraz duše koja se reflektuje kroz telo.

- Ono što posebno želim da istaknem o mojoj ličnoj rutini nege je ulje divlje ruže, koje svaku kožu podmladi i izleči. U svetu je poznato i kao "eliksir večne mladosti". Neka sve dame koje ovo čitaju istraže njegove benefite, biće mi zahvalne. I naravno, ako se odluče za vrhunski kvalitet, koji dolazi čak iz Čilea, vrata naše klinike su uvek otvorena - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota