• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frizerka otkriva koja boja kose ističe ispucale vrhove i čini da izgledate starije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko želite da prekrijete sede i izgledate mlađe, opredelite se za balejaž tehniku

  • 0
starija žena, frizura Foto: Shutterstock

Baš kao što dobro odabrana boja kose može da podmladi i učini da izgledamo vedrije i svežije, tako i pogrešna boja može da doda godine.

Frizerka Nikol Peti otkrila je za britanski Express koje boje bi trebalo izbegavati ako ste u zrelijim godinama, a želite da izgledate mlađe.

Čokoladna nijansa ili crni pramenovi možda su vam dobro pristajali u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim, ali u pedesetim godinama života ove boje proizvode suprotan efekat, čineći da delujete starije.

Nikol upozorava žene da ne koriste tamnu boju za prikrivanje sedih vlasi.

- Iako vam se možda čini primamljivim da se ofarbate u tamne braon nijanse ili, pak, u crnu boju da biste prikrili sedi koren kose, izbegavajte ove boje. One će učiniti da vaša kosa izgleda mat, naglasiće ispucale vrhove i akcentovati bore na licu - navodi Nikol.

Ipak, ona ističe da ukoliko prirodno imate tamnu kosu ne bi trebalo da brinete ako se opredelite za tamne nijanse braon ili crnu boju. Prema njenim rečima, tamnije boje kose dobro će pristajati damama koje imaju tamniju nijansu kože, posebno ako su u zrelijim godinama.

Nikol savetuje da tamne nijanse kose “razbijete” svetlijim pramenovima koji reflektuju svetlost.

- Moka, boja karamele, mahagonija i bakra stvaraju višedimenzionalni efekat koji čini da izgledate mlađe - tvrdi Nikol i predlaže suptilni balejaž za savršeni efekat.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota