• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kosa je počela da joj sedi u 9. godini: "To je osobina koja me definiše"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvu sedu vlas joj je pronašao njen otac, koji je takođe rano počeo da sedi

  • 0
Seda kosa, sede vlasi, sede, farbanje, nega kose Foto: Shutterstock

Biti sed u današnjem društvu, kada je na raspolaganju mnoštvo farbi i preparata za održavanje boje vlasi, često se u očima mnogih ljudi smatra neprihvatljivim. Iako se bela kosa vezuje za neke poodmakle godine, danas možemo videti sve više sedih devojaka i mladića.

Zoe Miola (25) počela je da sedi kad je imala samo devet godina, a prvi srebrni pramen u njenoj kosi pronašao je njen otac, koji je, takođe, počeo da sedi veoma rano.

Ova devojka priznaje da je u početku mrzela svoje sede vlasi, te je kosu farbala u crno skoro 10 godina.

Međutim, pre nekoliko godina, Zoe je odlučila da prestane sa farbanjem i pusti svoje sede vlasi da rastu.

- Sada ne mogu biti ponosnija na svoju kosu. Nisam to uvek prihvatala i nisam imala samopouzdanja u vezi s tim. Sada je to osobina koja me definiše. Sada to volim. Mnogi misle da je u pitanju farba, ali zapravo je to moja prirodna boja - rekla je Zoi.

Kako kaže, njen otac je uvek podseća koliko je njihova seda kosa lepa i koliko je posebna zbog toga.

Zoe je za "Dailymail" ispriča da je u toku odrastanja, naročito u tinejdžerskom dobu, bila veoma nesigurna zbog sede kose i da je nagovorila majku da joj redovno farba kosu.

@zo.mio Replying to @aftereverett Natural Grey Hair Products! #greyhair #greyhairjourney #greyat25 ♬ original sound - Zoë Miolla

- Kasnije sam upisala umetničku školu, pa je svaka boja kose bila prihvaćena. Bila sam 50 odsto seda dok sam bila na fakultetu. Posle šest meseci moje su šiške potpuno sede. Do 21. seda kosa mi je toliko porasla da sam morala da ošišam deo koji je bio u boji. Nisam se odmah navikla na potpuno sedu kosu. I dalje je to bio šok - objašnjava ona.

Ona sada na društvenoj mreži "TikTok" objavljuje videe u kojima pruža podršku svim mladim ljudima koji su rano počeli da sede.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota