• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako želite da osetite spa-blagostanje, zaronite u svet magarećeg mleka i mekoće kože

Vreme čitanja: oko 3 min.

Magareće mleko je pravi praznik za kožu

  • 0
Calinesse kozmetika Foto: Ivica Račić

Nije tajna da je magareće mleko izvor hranljivih materija i za organizam i za kožu. Zapravo, ono se još od davnina pominje kao kvalitetan dodatak zdravlju i lepoti.

Njega je, međutim, teško proizvesti jer magarci ne daju baš mnogo mleka. Neke specijalizovane prodavnice mogu da prodaju sir, jogurt ili pića koja ga sadrže, a takođe je dostupan i u obliku praha. Istraživanja su pokazala da može da poboljša imunološku funkciju, cirkulaciju i smanji upalu.

Ali magareće mleko je više od hrane, daleko poznatiji po tome što se koristi kao sastojak u kozmetici. Zapravo, verovatno ćete imati mnogo više sreće u pronalaženju hidratantnih sredstava za kožu i sapune od magarećeg mleka nego prehramene proizvode od njega.

Kozmetički proizvodi koji mogu imati magareće mleko kao glavni sastojak uključuju kreme za kožu, maske za lice, sapune, šampone...

Kako istraživanja pokazuju da proteini u magarećem mleku privlače i zadržavaju vodu, takvo svojstvo ga čini izuzetno hidratantnim, zbog čega se od njega prave najkvalitetniji i najrazličitiji preparati za negu... Već smo pisali da se kraljica starog Egipta, Kleopatra, koja je smatrana velikom lepoticom, da bi sačuvala lepotu svoje kože, svakodnevno kupala u magarećem mleku, a manje je poznato da je i Hipokrat, otac medicine, prepisivao magareće mleko za razne bolesti, uključujući groznicu, otvorene rane i druge bolesti.

Calinesse kozmetika Foto: Goran Popovski

Danas znamo da magareće mleko ima četiri puta veću količinu vitamina C nego kravlje mleko i da sadrži esencijalne masne kiseline koje deluju kao moćno svojstva protiv starenja i reparaciju kože. Osim što ove masne kiseline zamagljuju bore i pomažu u regeneraciji oštećenja na koži, magareće mleko sadrži i antibakterijska svojstva koja su efikasna u lečenju iritacije i crvenila kože.

Stoga i ne čudi što se smatra eliksirom mladosti. Prepuno antioksidanata i hranljivih materija, magareće mleko sadrži vitamin E, amino-kiseline, vitamine A, B1, B6, C, E, omega 3 i omega 6 masne kiseline. Uz to prirodno sadrži vitamin D, važan sastojak za ljudsku kožu, čiji je izvor UV zračenje, koje istovremeno ostavlja i nepovoljan efekat na kožu.

Ako se često primenjuje, magareće mleko donosi efekat sjaja i čini kožu svetlijom. A ako se dosledno koristi, odlično je i kao sredstvo za čišćenje kože.

Kako ga svi navedeni razlozi čine odličnim sastojkom za negu kože, "Calinesse" kozmetika, koja proizvodi organsku prirodnu kozmetiku na bazi magarećeg mleka, organskih ulja, cvetne vode i alpskih biljaka, uspela je, zahvaljujući ljubavi prema prirodi i saradnji sa naučnicima, da kombinuje prirodne formule i dobije savršenu kozmetiku koja je zbog svojih sastojaka prijemčiva za sve članove porodice, pa i za one najmlađe.

- Kombinacije i sastojci su idealni za sve ljude i sve tipovi kože. Odlučili smo se za prirodne i organske sastojke jer koža zaslužuje samo najbolje, zato smo napravili ovaj zbirka. Magareće mleko je lek za kožu, zato je naš glavni sastojak u svim proizvodima - navode na sajtu "Calinesse" kozmetike.

Ako želite da osetite spa-blagostanje i opuštanje, zahvaljujući prednostima magarećeg mleka, ova kozmetička kuća nudi svakoj ženi poziv u zemlju nege. Kako biste otresli sa sebe stres svakodnevnog života i postigli mir i spokoj, u ponudi su preparati za čišćenje, piling i hranjive kreme i organska ulja, koji  mogu različito da se kombinuju u zavisnosti od efekta koji želite da postignete.

Primera radi, tu je nežan piling tela sa semenkama šipka koji može da se ukombinuje sa opuštajućom masažom, a ostavlja kožu svilenkastom i blago je mirisnom. Ili pak sredstva za opsežni tretman tela i duboku masažu, koji zahvaljujući glatkoći kreme i njenom suptilnom mirisu doprinosi osećaju opuštenosti.

Tu je i proizvodi za tretman lica koji su savršeni za osetljivu, iritiranu ili kožu pod stresom, koji će da je umire, nakon čega će da ostane glatka i hidrirana. I uvek dobrodošli proizvodi koji tretiraju kožu protiv starenja i remodeliraju konture lica. "Calinesse" ima posebno dizajnirane proizvode za kožu kojoj je potrebna čvrstina i ton, jer nakon upotrebe ovih preparata ona ostaje puna, glatka i blistava. Tretmane sa ovim proizvodima možete da probate u "Divine medica" klinici.

(Ona/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota