• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prolećni tretmani za negu lica: Stručnjak savetuje kako da zaštitite kožu i izgledate mlađe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored adekvatno odabranih krema za negu koje sadrže biljna ulja i ekstrakte biljaka, piling na bazi voćnih kiselina i biorevitalizacija, odnosno mezobotoks učiniće da izgledate svežije i mlađe

  • 0
dr Nenad Stanković Foto-kolaž: Shutterstock, Privatna arhiva

U zimskim mesecima lice je najviše izloženo intenzivnom uticaju nepovoljnih klimatskih uslova, pa koža lako gubi jedrinu i elastičnost.

Iako ova zima nije bila previše hladna, temperature vazduha uticale su na revitalizaciju kože lica koja se inače ne odvija istom brzinom kao kad je toplo.

Ukoliko ste primetili da je vaša koža lica tokom prethodnih meseci postala suva, gruba i sklona perutanju, vreme je da joj priuštite dodatne tretmane za oporavak i negu.

Hemijskim pilingom do ujednačenog tena

- Da bismo se oslobodili umornog izgleda i neujednačenog tena, preporučuje se blagi površinski piling na bazi voćnih kiselina koji uklanja izumrle ćelije, bez iritacije i agresivnog ljušćenja - kaže za Ona.rs specijalista kozmetologije dr Nenad Stanković.

- Zahvaljujući specifičnom sastavu, a posebno dodacima kao što je kodžik kiselina, hemijski piling efikasno ujednačava ten i izbeljuje hiperpigmentacije, sprečavajući pojavu novih. Salicilna kiselina ima sposobnost da predupredi nastanak akni, pa je prevencija u ovom periodu veoma bitna. To se odnosi i na pojavu fleka i pega, i u tu svrhu bi krema sa visokim zaštitnim faktorom trebalo da bude prioritet, s obzirom na to da su UV zraci značajni uzročnici koji dovode do starenja.

Priprema kože za drugačije, lepše vremenske uslove podrazumeva da joj obezbedimo vitamine, minerale, anitioksidanse i hijaluronsku kiselinu. To je, navodi dr Stanković, moguće izvesti biorelativizacijom, tretmanom pomoću kog se koži vraćaju diskretan volumen, tonus, svežina i sjaj.

Mezobotoks za podmlađivanje

Primenom specijalnih mezoterapijskih koktela uklanjaju se tragovi stresa i umora i uspostavlja unutrašnja ravnoteža.

Kako navodi naš sagovornik, prednost tretmana prvenstveno se ogleda u potpunoj resorpciji aktivnih supstanci, a kad se kokteli kombinuju sa razblaženom dozom botoksa ostvaruju se dodatni benefiti.

estetska plasticna operacija, esetetika, lepota, ulepšavanje, maldost, botoks, hijeluron, tretman Foto: Shutterstock

Naime, botoks smanjuje lučenje sebuma i znoja, ublažava fine linije i bore, sužava pore, pa ten postaje zaglađen i blistav. Kombinacijom mezoterapijskih koktela i botoksa postiže se podmlađen, svež izgled.

- Važno je da koža bude pravilno nahranjena i rehidrirana, ali i da joj se poboljša tekstura. Samo tako će adekvatno biti pripremljena za nastupajuće sunčane dane - ističe dr Stanković.

Kako da odaberete adekvatnu kremu za negu kože

S obzirom na to da i prolećne temperature mogu da izazovu svojevrsni stres kože, veoma je važno pažljivo odabrati kreme za negu lica.

Koža, lice, nega Shutterstock

- Preporuka je krema za lice koja u svom sastavu ima biljna ulja i ekstrakte biljaka. Takvi preparati biće odlični saveznici kad je u pitanju nega kože u prolećnim mesecima - navodi specijalista kozmetologije.

Prema njegovim rečima, kozmetika nežnije teksture sa vitaminima A, B, E i C podstiče proces regeneracije u epidermu, reguliše stvaranje prirodne masti i stimuliše sintezu novog kolagena i elastina.

- Pored toga, ovi moćni antioksidansi zaštitiće kožu od štetnih dejstava slobodnih radikala i sprečiti prerano starenje - zaključuje dr Stanković.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota