• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ana Ivanović otkrila čime se neguje i održava zdrav sjaj kože: Evo i kako da odaberete prave sastojke za sebe

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ana je otkrila isvoju omiljenu kombinaciju, odnosno svoju malu tajnu zdravog i blistavog tena

  • 2
Ana Ivanović

Printskrin: Instagram/@anaivanovic

Kao što je već dobro poznato, nakon igračke karijere, nekadašnja teniserka Ana Ivanović je pokrenula liniju za negu kože. Fokus je na prirodnim sastojcima kao što su čist sok aloje vere, za vlažnost kože, zatim na biljnim ćelijama. U svakom proizvodu se nalazi najmanje 92% sastojaka prirodnog i organskog porekla.

Istaknuto je i da nijedan proizvod ne sadrži PEG, silikone, parabene, mineralne ulja niti nano materijale, kao i da su proizvodi "cruelty-free", odnosno ne sadrže sastojke životinjskog porekla.

Po svemu sudeći, Ana je verna svom brendu, a kako zna koliko je ženama najvažnije da pravilno koriste sredstva za određene namene, snimila je i kratki video-vodič za sve one koje interesuju dejstva i razlike između proizvoda.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Serum za hidrataciju pruža koži vlažnost tokom celog dana i obezbeđuje osvežen ten, kaže Ana. Serum za sjaj kože daje koži poseban sjaj i blistav ten, dok rafinirajući serum oplemenjuje i matira kožu. Sva tri seruma se mogu slobodno mešati, što je vrlo korisno znati, kako ne biste istovremeno koristile dva sastojka koja se nikako ne mešaju i tako izazvale problem na svojoj koži.

Ana je otkrila i svoju omiljenu kombinaciju, odnosno svoju malu tajnu zdravog i blistavog tena.

- Moja omiljena kombinacija je serum za hidrataciju i serum za sjaj kože - govori Ana.

Kako odabrati pravi serum za sebe?

Najpre definišite ono što vam je važno. Da li želite hidrataciju, antioksidanse protiv fotostarenja, nešto za fleke, proširene pore, bore, hemijski piling ili nešto za umirenje crvenila? Morate znati i svoj tip kože i na koje probleme ciljate kako biste znale kakav tip proizvoda vam je potreban.

Pri izboru seruma prvo treba obratiti pažnju na teksturu. Serumi mogu da budu vodeni, gelasti, uljani, u vidu emulzije, a tekstura se bira u odnosu na tip kože. Nakon većine seruma se nanosi krema, koja "zaključava" aktivne supstance u koži, a to je vrlo važno kod vodenih seruma sa hijaluronskom kiselinom, jer oni čak mogu da dehidriraju kožu, ako se ne pokriju emolijensom.

Masnoj koži serumi u vidu emulzija mogu biti dovoljna nega i dobra podloga za šminku.

Uljani serumi su odličan izbor za suve dehidrirane delove i za zimu.

Ako želite serum za hidrataciju, on treba da sadrži neki od ovih sastojaka u značajnoj koncentraciji ili njihovu kombinaciju: hijaluronska kiselina, peptidi, NMF ili prirodni vlažeći faktor, kiseline u niskim koncentracijama, vitamini, biljni ekstrakti (aloja je zvezda hidratacije), propolis vrlo brzo oporavlja dehidriranu i suvu kožu.

Kada je koža suva prvo se nanosi serum bogat gore navedenim materijama za hidrataciju, pa bogata krema i/ili ulje preko, jer suvoj koži nedostaju i vlažeće supstance i masnoće.

Ako su bore problem sastojci seruma treba da budu: vitamin C, peptidi, epidermalni faktor rasta, niacinamid, više koncentracije kiselina, antioksidansi, adenozin, puževa sluz, fermentisani sastojci i ostali probiotici za kožu.

Za proširene pore i kontrolu sebuma najbolji su: salicilna kiselina (BHA), cink, niacinamid, ulje čajnog drveta.

Kada je koža iritirana koža i postoji crvenilo, kuperoza, za sve upalne procese na koži, uključujući akne, tražiti sledeće sastojke: pantenol, propolis, aloe vera, pčelinji otrov.

Za rešavanje problema hiperpigmentacija, odnosno fleka, efikasne su više koncentracije vitamina C, niacinamid, AHA kiseline, ekstrakt sladića, ekstrakt pirinča, glutation, ekstrakt bisera.

Najbolji antioksidansi su vitamin C, vitamin E, niacinamid (B3), ekstrakt zelenog čaja i mnogi biljni ekstrakti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Zorana

    25. mart 2023. | 11:21

    Iskreno, prosecna zena....

    Podelite komentar