• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

7 trikova za lepu i negovanu kožu koje koriste žene iz Indonezije

Vreme čitanja: oko 1 min.

One su poznate po mladolikom izgledu

  • 0
Nega lica, nega kože Foto:Shutterstock

Indonezija je poznata po tradicionalnoj lepoti i metodama nege kože koje se prenose sa generacije na generaciju. Indonezijski tretmani imaju drevne korene i postupke koji se koriste vekovima.

Kako piše "Bright Side", ovo je sedam trikova koji koriste Idonežanke kako izgledale mladoliko i negovano.

1. Pirinačno brašno

Osim što koriste pirinčano brašno pomešano sa vodom kao masku za lice, Indonežanke prave i specijalne pilinge za telo. Piling pasta pravi se od mlevenog pirinča, đumbira, oraha, korena kurkume, cimeta i sandalovine u prahu, tako što se samelju svi sastojci. Ovaj prirodni piling omekšava i čisti kožu i koristi se samo za telo.

2. Maska protiv strija

Kako bi napravile ovu masku, Idonežanke koriste mleveni pirinač i aromatični đumbir. Ovi sastojci pomažu kada je elastičnog kože u pitanju.

3. Papaja

Indonežanke pasiraju papaju i nanose je pravo na lice kako bi im koža zablistala. Takođe, kako bi se rešile tamne boje kose i sprečile njeno oštećenje, samelju semenke papaje i naprave smesu s vodom. Zatim ovu pastu nanesu na kosu, drže je jedan sat i isperu je.

Papaja, voće Foto: Pixabay

4. Kozije mleko

Žene iz Idonezije često sipaju kozije mleko u svoju kupku i leže u kadi najmanje 30 minuta.

5. Maska od avokada

One prvo na kosu nanesu masku od avokada, a zatim pare kosu. Nakon toga dolazi lagana masaža temena, vrata i ramena. Postupak završava pranjem kose i feniranjem.

6. Masaža dva puta nedeljno

Masaža je za Indonežane neophodna za zdravlje i mladost. Osim manikira i pedikira, one dva puta nedeljno idu masaže lica i tela.

7. Sreća je ključ

Jedna od najpopularnijih blogerki u Indoneziji, koja izgleda kao da joj je 35, a zapravo ima 53 godine, otkrila je svoju tajnu mladalačkog izgleda. Kako kaže, što je starija, to je srećnija. Sreća pomaže u očuvanju unutrašnje i spoljašnje lepote. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota