• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt Hadson se osvrnula na pisanja tabloida ranih 2000-ih o njenom izgledu: "Ona je kost i koža"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U oktobru 2005. glumica je u britanskom izdanju "National Enquirer" opisana kao "premršava", te da izgleda kao "kost i koža"

  • 0
Kate Hudson, Kejt Hadson Foto: Tanjug/AP

Glumica Kejt Hadson nedavno je progovorila o tome kako je "bodišejming" zastupljen u tabloidima uticao na njeno samopouzdanje na samom početku karijere. U razgovoru za Sirius XM podcast pod nazivom "Hajde da razgovaramo van kamere" sa Keli Ripom, glumica se osvrnula na preispitivanja sa kojim se suočila tokom svog uspona do slave.

- Bilo je toliko tabloidnih stvari. Kad sam postala poznata, bilo je toliko mnogo laži. Bilo je to uznemiravanje, izjedalo me. Bilo je tako negativno - bila je iskrena Kejt.

Napomenula je da je njena popularnost dostigla vrhunac ranih 2000-ih, kada poznate ličnosti nisu imale mogućnost da kontrolišu sopstvene narative putem društvenih medija, već su umesto toga bile podvrgnute oštrim rečima koje bi naslovne strane tabloida projektovale, piše "Yahoo".

U oktobru 2005, glumica je u britanskom izdanju "National Enquirer" opisana kao "premršava" i da izgleda kao "kost i koža". Ona je tvrdila da su optužbe bile "očigledno lažne" u kasnijoj tužbi za odštetu za klevetu, koju je dobila.

U intervjuu za britanski "Red magazin" iz 2014. godine, objasnila je zašto je za nju bilo toliko važno da iznese tu borbu.

- Ako postoji nešto što nikada nisam imala, to je poremećaj u ishrani. Neću da devojke, čak i ako je samo jedna ili dve kojima je stalo, pomisle to. Zato što je to ozbiljna bolest, a ne nešto za naslovnicu časopisa. A ja sam suprotno. Ovi časopisi zaista, zaista žele da žene izgledaju loše.

A to se, takođe je objasnila Ripi, proteže dalje od bodišejmovanja:

- Skoro da ne mogu da razgovaram sa muškarcem, a da nisam povezana sa njim u ljubavnom smislu. Na primer, bukvalno nisam mogla da sednem i pozdravim nekoga.

Ukidanje pridavanja pažnje naslovima bilo je nešto što je rano naučila da radi u nastojanju da zaštiti svoj mir.

- Samo shvatate da im dopuštate da pobede što se više osećate loše. Ako ću dozvoliti da ova negativna energija uđe u mene, onda oni pobeđuju - kategorična je lepa glumica.

Nedavni pokret pozitivnosti tela je malo pomogao celokupnoj situaciji, iako u doba društvenih mreža svi imaju prostor da slobodno komentarišu bilo koga. Često izgleda kao da je situacija bezizlazna; bez obzira na to kako izgledaju žene koje su u centru pažnje, njihov izgled je i dalje podložan ispitivanju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota