• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Maltretirali su je u školi zbog staklenog oka: Uprkos teškom periodu ostvarila je sve snove i postala model

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprkos nedaćama, kao i njenoj "nespretnoj" prirodi, Eliot nije dozvolila da je njen invaliditet spreči da osvoji trofeje u jahanju, zaradi vozačku dozvolu i isproba druge nove stvari

  • 0

Kejti Eliot je izgubila oko u detinjstvu, ali nije dozvolila da je to spreči da ostvari svoje snove. Iako je doživela vršnjačko nasilje, uspela je da održi mentalnu snagu i postane model, kao i nagrađivani jahač konja.

Kejti Eliot (20) osećala je bol u desnom oku od svoje četvrte godine. Majka ju je odvela kod lekara kada je primetila da joj zenica menja oblik.

Kejti je dijagnostikovan retinoblastom u maju 2007. godine nakon što su lekari pronašli tumor od jednog centimetra u njenom oku. Izraslina je uklonjena mesec dana kasnije, a ona je morala na hemioterapiju.

- Tumor je vršio veliki pritisak na moje oko što je izazvalo mnogo bola. Rekli su mojoj porodici da nema šanse da se spase oko - rekla je za "SWNS".

Godinu dana kasnije, rečeno je da Kejti više nema rak. Ali za devojčicu koja je jahala konje gotovo od rođenja, život sa jednim okom bio je težak.

- Svi su bili zabrinuti da neću moći ponovo da jašem jer se moja dubina percepcije promenila - objasnila je ona.

U međuvremenu, Eliot se takođe suočavala sa intenzivnim maltretiranjem u školi zbog čega je plakala u toaletu.

- Zvali bi me Majk Vazovski, iz filma "Monsters, Inc." , jer sam imala jedno oko. 

@katieelliott3 Be kind x #fyp #retinablastomasurvivor #rb #prosthetic #zebedeetalent #chect @Zebedee Talent Agency @Childhood Eye Cancer Trust ♬ original sound - Katie Elliott

Uprkos nedaćama, kao i njenoj "nespretnoj" prirodi, Eliot nije dozvolila da je njen invaliditet spreči da osvoji trofeje u jahanju, zaradi vozačku dozvolu i isproba druge nove stvari. Tokom vremena, Eliot je naučila da prihvati svoj invaliditet i pripisuje zasluge zajednicama podrške na mreži.

- Posle grubih komentara imala sam dugu smeđu kosu i pokušavala sam da pokrijem desnu stranu lica da to niko ne bi toliko primetio - priseća se ona, osvrćući se na prvi put kada je objavila svoju fotografiju bez protetskog oka.

Potpisala je ugovor sa agencijom za modeling u februaru. Ova agencija je fokusirana na podizanje svesti o invaliditetima, vidljivim razlikama i rodnom identitetu.

- Bila sam stvarno nervozna, ali dobila sam toliko ljubavi. Osećam se mnogo lepše.

Eliot planira da iskoristi svoju platformu da se založi protiv maltretiranja.

"Ono što vas čini drugačijim, čini vas jedinstvenim", izjavila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota