• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pere kosu na mesec dana: "Neki kažu da je aljkavost, ali je u stvari pravo otkriće"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored toga što je uštedela dosta para, navodi da postoji mnogi benefiti iz ove "lenjosti"

  • 5
Kler Sandiford Foto: Instagram/@reclaim_your_calm

Osnovnom higijenom se smatraje tuširanje, pranje zuba, ali i pranje kose, no postoje i oni koji odstupaju od ovog poretka.

Kler Sandiford radi kao pomoćnik u izgradnji mentalnog zdravlja i postala je tema interneta kada je podelila benefite jednomesečnog pranja kose, koje je spoznala iz lenjosti.

Ranije je redovno prala svoju kosu, na svaka dva dana, jer nije mogla da podnese da se negde pojavi sa masnom kosom. Međutim, kada je osetila bolove u vratu prošle godine, sve joj je teže padao odlazak do kupatila i pranje kose.

Čak i kada je prošao bol, osećala se i suviše lenjom da bi je oprala. U jednom momentu je cela kosa bila veoma masna, ali je želela da je ostavi. Nakon tri nedelje ju je oprala i odlučila da prorerdi svoje pranje kose na tri do četiri nedelje.

Kler navodi kako joj je trebalo vremena da joj se kosa navikne na takav režim, ali da joj je pored svega donelo i manje troškove. Na to se nadovezala rekavši kako je početku koristila prirodne šampone, a sada samo kap istog, čisto da ispere prljavštinu sa skalpa.

Prve tri nedelje su proletele, po rečima Kler i pola glave joj je "plivalo u masti".

- Vezivala sam čvrste i zategnute repove, u strahu da neko ne primeti moju kosu. Onda sam u jednom momentu zastala i rekla: "Znaš šta? Koga briga" i od tada sam presekla sa tim strahom da će neko videti ili da ću smrdeti, prepuštam se prirodnim mirisima, pa je čak i parfem prejak za mene. Radim od kuće, tako da mi niko neće u kosu gledati, pogotovo me ne zanima pogled nekog nepoznatog u prodavnici - objasnila je Kler i dodala:

- U početku se moja ćerka zgrožavala, ali sam nakon tri meseca dobila neverovatne rezultate koji su i njoj bili nezamisivi. Kosa je počela naglo da raste i dobila je predivan pirodni sjaj. Nikada zdravije nije izgledala.

Kler Sandiford Printskrin: Intagram/@reclaim_your_calm

Jedan šampon joj traje čak godinu dana, a pored toga joj se znatno smanjio račun za vodu.

Njena priča o pranju kose privukla je mnogo komentara, na koje je ona dodala "Ne sudite dok ne probate", prenosi "Thesun.co.uk"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Maska za sjajniju kosu uz pomoć sastojka koji svi imate kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Užas

    6. april 2023. | 17:30

    Ne neću da probam. Ženo, dobićeš vaške! Biti lenj, a ona to jeste, nije razlog za ličnu higijenu. Da, kaže " radim od kuće", znači i ne kupaš se, kada si bila uredna to si radila zbog drugih koji te vide. Sramota stvarno. A što se tiče bržeg rasta kose, skuvajte čaj sa više, 5-6, kesica kamilice i kad se ohladi na temperaturu vode pospite po glavi na samom kraju, posle svega. Iscedite i dalje peškir i fen. Za neko vreme primetićete da brže raste. Perite kosu, najređe 1 nedeljno ali nikako svaki dan. Ovo je užas!

    Podelite komentar

  • AD

    6. april 2023. | 18:28

    Štroka.

    Podelite komentar

  • Alooo

    6. april 2023. | 17:33

    Super si. Tek ćeš da uštediš ako prestaneš da pereš zube... pasta i četkice, da se kupaš... sapun, kupka, mleko. Ne peri ni veš tu tek imamo prašak, omekšivač, struju, vodu. Sad pređi na sudove. Ma lepota jedna...

    Podelite komentar