• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Recite "zbogom" veštačkim trepavicama, samopotamnjivanju i jakim konturama: Trendovi koji izumiru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žene su krenule da se vraćaju prirodnom izgledu i nikad nisu izgledale bolje

  • 2
Kosa, kovrdže, talasi, nega kose, žena, lepota Foto: Shutterstock

"Lepota je u oku posmatrača", čuvena rečenica koja danas, više nego ikad, dobija na težini. Ako pogledamo vekovima unazad - trendovi ženske lepote drastično su se menjali, a u 21. veku, čini se, smenjuju se jednako kao i godišnja doba.

Razne tehnike iz ranih 2000-tih vraćaju se u modu, dok "Kardašijan" era, koja je obeležila poslednju deceniju lagano kreće da "bledi" kako u polju plastične hirurgije, tako i u kozmetici, načinu šminkanja i generalnoj estetici.

Možemo reći da je, ako pričamo o licu, do sada vladao trend "više je više" - naglašene trepavice, jake obrve, izražene konture, raznobojni prelazi u kosi... Međutim, jednostavnost konačno ulazi na velika vrata mode i lepote i vraća trend "manje je više".

Hajde da pogledamo s kojim bjuti rutinama bi trebalo da se "pozdravimo" u ovoj godini.

1. Jake konture

Kim Kardašijan je davne 2010. pokrenula potpuno novu eru kada je u pitanju šminka, a to je konturisanje, tehnika putem koje se naglašavaju obrazi, smanjuje čelo i nos, a nekad čak i u potpunosti menja oblik lica.

Kad konturisanje urade profesionalci za neku glamuroznu priliku ovo može i te kako dobro da izgleda, međutim većina žena praktikovala je ovaj način šminkanja u svakodnevnici, primenjujući jake tonove, zbog kojih je izgledala potpuno neprirodno.

Sva sreća, "clean makeup look" koji se zasniva na minimalnoj količini pudera i rumenila, bez ikakvih dodataka ili "šaranja" po licu sada zauzima primat, te tako možemo da kažemo zbogom ovoj neprirodnoj, zahtevnoj tehnici šminkanja.

2. Iscrtavanje obrva

Ovo je kompleksna tema, "mikroblejding" trend konačno je izašao iz mode, ali obrve koje su precizno oblikovane i u potpunosti obojene i dalje krase lice velikog broja žena.

Naime, najmlađi i najprirodniji izgled postiže se blagim oblikovanjem, izbegavanjem preteranog "seckanja" i bojenja u tamne nijanse. 

Boja obrva uvek treba da bude u skladu sa tenom kože i bojom kose i očiju, a dlačice da deluju "paperjasto".

3. Ombre kosa

"Ombre" tehnika je nešto što je definitivno bilo traženo u svim frizerskim salonima, pogotovo kad su u pitanju braon/plavi prelazi. Iako ovakva frizura izgleda vrlo lepo na početku, kasnije, kada koren krene da izrasta a boja da bledi, često ume da deluje "otrcano". 

Sada se vraća fokus na jednu nijansu kose, a ove godine posebno su popularne tamne boje.

4. Dugačke, veštačke trepavice

Iako veštačke trepavice nikada neće izaći iz mode s obzirom na njihovu moć transformacije oka, ipak se njihovi dužina i oblik menjanju.

"Sova izgled" više nije in, već kratke, ređe trepavice, bilo da su u pitanju dugotrajne svilene ili jednokratne sintetičke.

5. Samopotamnjivanje

Ova varijanta tamnog tena mnogo je zdravija od solarijuma ili prekomernog ležanja na suncu, ali ipak odudara od celokupnog prirodnog koncepta.

Malo tena je uvek poželjno s obzirom da naglašava pogled, sakriva podočnjake i umor, no narandžansti izgled koji dobijamo koristeći boje u spreju - nije. Najgora posledica istog su fleke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Sandra

    7. maj 2023. | 07:40

    Valjda se kaže..."manje je više".

    Podelite komentar

  • Justicija

    20. maj 2023. | 08:48

    BRAVO !

    Podelite komentar