• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pitali smo žene šta ih najviše nervira kod svakodnevne rutine ulepšavanja: Jednoglasno su rekle istu stvar

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajte šta se ženama "popelo na glavu" u dnevnoj rutini sređivanja

  • 0
Žene, ruke

Foto: Shutterstock

Iako se tako ne čini - žene ne vole obavezu da sređuju kosu. Čak, kako se čini, brigu i negu oko kose, većinski, smatraju opterećenjem i volele bi da postoji neki lakši, efikasniji i pre svega brži način da to obave. Ali, avaj, takvog još nema i uprkos svim inovatorijama, ništa ne može da zameni sveže opranu i sređenu frizuru.

Zamolili smo različitu grupu žena da za Ona.rs odgovore na pitanje šta ih baš mnogo, kao ženu, mrzi ili nervira da urade u estetskom smislu u svakodnevnoj rutini, i uglavnom su kao iz topa odgovori "Sređivanje kose".

Da, među stvarima koje su nam se popele na glavu  navodi se i šminkanje i sređivanje noktiju ili obrva, neke izluđuje i peglanje, pa čak i promena navlake na jorganu, ali briga o kosi je definitivno zauzela prvo mesto. Uostalom, procenite i sami.

- Mene kosa! Pošto je perem svaki, svaki drugi dan, a onda treba da je sušim, posebno zimi... Kod šminkanja me više smara skidanje uveče, ali se to ne sme preskočiti. I samo ću reći - živela epilacija! Što se tiče kućnih poslova, ja sam onaj tip što voli da sređuje, tako da s tim nemam problem - rekla je Bojana.

tuširanje, bojler, pranje kose, higijena, Struja štednja struje

Foto: Shutterstock

Boba se nadovezala sa time da ne voli da čupa obrve, a Gorica da voli nalakirane nokte kod žena "ali da za to nikada ne nađe vremena (zaboravi)". A kada nađe, ubrzo zažali, jer joj se lak iskrza od pranja sudova, brisanja, čišćenja... Obe situacije sa kojima većina žena može da se poistoveti.

Jelisaveta je navela da je izluđuje dobijanje termina za manikir i za tretmane lica.

- Jako je teško s obzirom na to da skoro sve žene rade do 16 ili 17 časova i da sve žele te večernje termine. Ukoliko salon radi i vikendom, onda je nešto lakše, ali zaista je nezgodno birati termin nedeljama unapred - primećuje ona.

Ali briga o kosi kao neprijatelju broj jednostavno je nastavila da se niže.

- Sušenje kose i prostiranje veša iz mašine - sigurno odgovara Marija.

- Večito planiranje datuma pranja kose. Ako je operem danas, onda prekosutra moram već da je vežem jer se isprlja. Ali ako imam nešto bitno baš prekosutra, onda biram da li da je opet operem pred taj događaj ili je bolje da izguram još dan preko sa repom na glavi, što je posebna nervoza. Plus, dok trepnem zafali jedna od sto preparata za ispucale krajeve, farbanu kosu, 5 u 1, 100 u 1, zaštite od toplote, extra-full-mega-giga-long-stay zaštita od svega mogućeg što ni ne pamtim više, ulja, maske, kreme i sve što me tera da pitam "Šta fali šamponu od koprive?" - veoma je strastvena Marta po ovom pitanju.

- Kosa, jer da bi normalno stajala moram pažljivo da je osušim i ispeglam. Plus se šiške maste brže od ostatka kose - ističe Jelena, koja takođe ne voli i skidanje šminke.

- Planiranje pranja kose takodje i bilo šta što ima veze da frizerima. Uvek se molim da ne ostanem bez pola kose, što se desilo par puta, kao i da mojih dva centimetra "samo skrati krajeve" ne bude frizerkinih pet - brine se Duca.

- Takođe kosa. Planiranje pranja ide toliko daleko da ako me neko pozove na kafu kažem da ne mogu jer moram da perem kosu - otkriva Jelena.

Šišanje, frizer, frizura

Foto: Shutterstock

Međutim, dva glasa su se definitivno izdvojila. Anitu, iako mnogo nervira recimo svakodnevno peglanje i slaganje dečijih stvari, što radi bar dva puta nedeljno, kosa nije problem.

- Što se tiče kose, to mi je najlakše! A vidim da žene najviše muči. Ja operem, stavim kremu ili penu i pustim da se sama osusi. Živele lokne! - zaključuje ona.

Sa njom se slaže i Olgica koja je rekla da, naprotiv, iako veoma često nedeljno pere i sređuje kosu, zapravo u tome uživa kao u nekom dnevnom ritualu koji je posvećen samo njoj i njenom vremenu, daleko od dnevne vreve, poslovnih, privatnih i svih drugih svakodnevnih obaveza.

Ali ova dva usamljena stava definitivno je "srušila" Snežana, kojoj najteže pada poseta frizeru, zbog čega je slikovito i dala svoj sud i za Ona.rs zaokružila većinsko mišljenje žena o nezi kose, istakavši da "ugovaranje odlaska na farbanje" doživljava "kao da ide na operaciju trbušne aorte".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota