• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da napravite frizuru u stilu Dženifer Lopez: U 5 koraka do savršeno oblikovane kose

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompletan vodič, korak po korak

  • 0
Dženifer Lopez Jennifer Lopez Foto: Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sve više devojaka stilizuje svoju frizuru kao da “teče”, a to rade i mnoge svetske zvezde, poput Dženifer Lopez, Kim Kardašijan, Zendaje…

Pramenovi izgledaju mekano i sjajno, a frizeri otkrivaju kako da postignete takav izgled kose bez odlaska u salon, piše Bustle.

- Takozvana tečna kosa je svilenkasta i bez kovrdža - kaže stilista Džerom Lordet.

- Ovakvu frizuru najčešće viđamo na damama koje imaju dugu kosu, ali isti efekat je moguće postići i ako nosite kraći bob.

Ukoliko do sada niste bili zagovornik stilizovanja kose, a sada želite da imate frizuru poput Džej Lo i drugih svetskih zvezda, računajte na to da će vam biti potrebno malo više vremena, proizvoda za stilizovanje i truda. Ali, sve uloženo će i te kako biti vredno kad budete videli finalni rezultat.

1. Uljano pakovanje

Na koren kose nanesite ulje za negu, provucite prste kroz kosu do vrhova pramenova, pa umotajte kosu u pletenicu ili punđu i ostavite da ulje odstoji nekoliko sati. Potom operite kosu šamponom.

2. Tretman za sjaj kose

Ukoliko nemate vremena ili novca da odradite tretman za sjaj kose u salonu, nabavite proizvod za tu namenu u drogeriji. Većina njih se nanosi na na tek opranu mokru kosu i drži desetak minuta, a onda ispira pod mlazom mlake vode.

3. Nanesite serum

Pre stilizovanja kose na nju bi trebalo naneti zaštitni serum protiv kovrdžanja. Pazite da ne preterate sa količinom, u suprotnom će se kosa brzo zamastiti, pa će biti teška za oblikovanje.

Dženifer Lopez Foto: Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

4. Feniranje

Naprskajte kosu sprejom koji će je zaštititi od toplote, pa je blago prosušite.

Zatim uzmite veću okruglu četku od prirodnih vlakana i fenirajte pramen po pramen toplim vazduhom, a sušenje završite puštanjem hladnog vazduha iz fena da biste zadržali sjaj.

5. “Peglanje”

Kad vam kosa bude glatka i suva, uzmite pramen po pramen i procuvite ga kroz “peglu” za kosu.

Savet plus

Izbegavajte upotrebu teških proizvoda kao što su kreme ili lakovi za kosu. Uvek možete da dodate malčice ulja na krajeve pramenova, ali ne zaboravite da bi kosa trebalo da bude slobodna i da lepo pada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lak način da napravite savršene uvojke bez odlaska u frizerski salon

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota