• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da vam frizura traje što duže: Ove česte greške vam to neće omogućiti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekada nam frizura ne izdrži duže od pola dana, a evo kako da joj produžite rok

  • 0
kosa, lepa kosa, bad hair day, loša frizura Foto:Shutterstock

Trajanje jedne frizure ogleda se u različitim faktorim, koji ne zavise samo od vašeg tipa kose već i od vremena i načina kako je stilizujete.

Znamo da je kiša veliki neprijatelj sređenoj kosi, ali nekada ni ona nije glavni krivac za brzo uništenu frizuru, prenosi "Cosmopolitan.com".

Ovo su greške koje se najčešće dešavaju i rešenja kako pravilno da tretirate svoju kosu kada planirate njen blistavi izgled.

Šamponi i regeneratori mogu i odmoći

Često se zanesemo opisom šampona, regeneratora i ostalih preparata. Kosu smatrajte kao da je živo biće i biće vam znatno lakše. Dakle, "hranite" je onim što joj nedostaje. Zato, šamponi koji nas privuku formulama "3 u 1" nisu uvek najefikasniji.

Dobro ispitajte koji šampon je za vašu kosu najbolji u datom momentu i koji preparati će najviše prijati vašoj dlaci.

Dobro osušena kosa - dobra frizura

Ako ste se opustili u okorišćenje raznih preparata, ali i dalje frizuru ne uspevate da zadržite, onda postoji velika mogućnost da niste obavili dobar posao fenom. Stilistkinja Lisa Laudat objasnila je za "Cosmoolitan.com" sledeće greške

- Ljudi prave grešku kada suše kosu fenom kada je mokra, nemaju strpljenja da čekaju da se potpuno osuši, a zatim počnu da stilizuju kada im je kosa još uvek malo vlažna. Tada kosa može da ispadne ili da ispuca - objašnjava Lisa.

sušenje kose Foto:Shutterstock

Ona preporučuje da kosu operete noću kako bi se eventualna zaostala vlaga mogla potpuno osušiti preko noći ili je potrebno samo brzo grubo sušenje ujutru. Posebno skreće pažnju na to da, kada se koristi fen, treba sušiti u pravcu dlake.

Čista kosa je ponekad neprijatelj

Drugi dan oprane kose je savršen za stilizovanje, a svog frizera ćete sigurno obradovati ukoliko poslušate ovu najčešće napomenutu molbu.

Sa čistom kosom je teško raditi kada je u pitanju sređivajne i pravljenje frizure. Lokne brzo padaju, kosa klizi i "leti" na sve strane. Prljavija kosa ili barem kosa koja nije sveže oprana smiri se uz pomoć sloja koji se stavara u toku dana, tako da je dlaka smirenija i "raspoložena" za saradnju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lak način da napravite savršene uvojke bez odlaska u frizerski salon

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota